Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
Het Torenkoor Kampen heeft een speciale band met het verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis te Kampen. Zoals bekend treden we er tijdens oudejaarsavond al jaren op. En nu, bijna 3 maand later, mochten we er weer zijn en de vele aanwezigen vermaken met onze liedjes en leuke acts. Telkens voelt het goed om daar te zijn. Voor ons (gelukkig) maar tijdelijk, maar in de tijd dat je er bent voelt het gewoon vertrouwd. De hartelijke ontvangst, verzorging, betrokkenheid en enthousiasme van de activiteitencommissie. De vele bekende gezichten van de bewoners, waarvan er sommigen op oudejaarsavond niet waren en er nu gelukkig weer zaten. Of andersom, mensen die er drie maand geleden wel waren en er nu niet bij konden zijn. Alle redenen zijn ons onbekend, maar natuurlijk zijn daar ook mensen bij die het leven moesten loslaten zoals mijn schoonmoeder.

De opbouwploeg had alle apparatuur weer mooi neergezet en aangesloten, evenals de tekstschermen voor koorleden en publiek.
Er moest wat geïmproviseerd worden toen solozanger Henk Witman zich wegens ziekte moest afmelden, waardoor het lied “Aan de voet van die mooie Wester” in een laat stadium door “Je ging de wijde wereld in” werd vervangen. Maar dat was voor Andries, flexibel als hij is, geen enkel probleem.

Het is altijd feest met Het Torenkoor, dus beginnen we ook altijd met een mooie gezellige binnenkomer. Deze avond was dat “Het dorpsfeest”, waarbij deze keer Adri Bos op de grote trom mocht slaan. Natuurlijk waren Jan en Coba ook weer present met hun en ons “Hartje van goud”. Ook de “Zuiderzee ballade”, met dit keer een steppende kleinzoon die een foto van zijn opa op zolder had gevonden, zorgde voor veel herkenning bij het publiek.

Na een korte pauze startten we met de meezinger “Amme nooit niet”, gevolgd door “De olde zwarver”. Een nieuw lied in ons repertoire - in Myosotis voor het eerst in het openbaar uitgevoerd - dat gaat over onze molen aan de IJssel. Natuurlijk was “De clown” Adri Bos ook weer in ons midden en hij vermaakte het publiek weer met zijn onnavolgbare goocheltrucs en bellenpistool.

Solist Rolf Plender vertolkte het lied “De glimlach van een kind” zo gevoelig, dat het net zo mooi binnenkwam bij de aanwezigen in vergelijking met Willeke Alberti, die vorige week te gast was in het verzorgingstehuis. Ook Ed en Willem bever, met “Hup daar is Willem”, waren weer present, waarna de mensen meedeinden met “Op ‘t ukien van d’eilige steege”. Fraai paste hierbij het opgeknapte draai(drank)orgeltje ‘Jannus de Bloaze’, die vooraf en in de pauze liet zien en horen dat je niet altijd aan een wiel hoeft te draaien om er muziek uit te krijgen.

Na het dankwoord van Lida sloten we af met het “Auf wiedersehen” en hopen elkaar weer in goede gezondheid te zien op oudejaarsavond. Dat gezondheid niet vanzelfsprekend is zien we ook binnen ons eigen koor. Goed te zien dat Hinke Vos, na een moeilijke periode, weer in ons midden was. Naast Henk Witman, wens ik in het bijzonder Co Visscher en Carla Zunnenberg heel veel sterkte toe de komende periode. Hopende op een voorspoedig herstel!

Eindigend met een dankwoord voor combo, met Fred van Dijk op basgitaar, dirigent Ronny Palland, opbouwploeg, Andries Westerveld en de activiteitencommissie van Myosotis zien we uit naar het volgend optreden op 22 april a.s. waar we optreden tijdens de opening van de Bypass Kampen.    (Foto’s Wilfred van de Belt en Sascha van Dijk)


Dick Winkeler


Optredens

Ger, Dick, Bert, Henk en Rolf schreven verslagen over de optredens in:

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014