Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2019
Oudejaarsavond bij Myosotis

Ons laatste optreden van het jaar vindt traditioneel plaats op 31 december en wel in verzorgingstehuis ‘Myosotis’ .

Geen enkel koorlid vindt het bezwaarlijk om op oudejaarsavond nog even een optreden te verzorgen. Te meer omdat de grote zaal altijd bomvol zit met enthousiast publiek. Bewoners, begeleidsters, vrijwilligers en familieleden.


De klok wees nog maar net zeven uur aan of daar kwamen de jolige muzikanten al de zaal in gemarcheerd.  Andries met de cimbalen en Henk Boer er achteraan  met de grote trom in het lied “Hoor de muzikanten”.

Na het mooie lied “Als in Kampen” gevolgd door “In de nacht ben jij gekomen” was het de beurt aan Evert om te vertellen dat hij nog steeds last heeft van poezen en katers in zijn tuin. Erg vervelend.

Het lied “Laat opa maar schuiven” gaat over een kwieke opa die niet achter de geraniums wil zitten, maar druk is met Facebook en twitteren en... er zelfs een lat-relatie op nahoud. (De ouwe snoeper)

Een serieus lied hoort er op zo’n avond natuurlijk ook bij. We kozen voor het prachtige lied “Kampen stad met oude poorten”.

Hierna zong Henk Witman enthousiast  in “De zwerver “ over zijn zwerversbestaan. We eindigden  dit  eerste  blok  met een  favoriet liedje  van  het gehele koor  “Ik wil naar Griekenland”.

En ja hoor, de broekspijpen van dirigent Ronny gingen weer omhoog om de sirtaki te dansen tot  grote  hilariteit  van  het  publiek.

Andries had zoals gebruikelijk weer de beamer opgesteld, zodat alle teksten  via  het  grote  scherm  volop  konden  worden meegezongen.


Nou, dat werd bij het eerste nummer na de pauze, “Heidewitska”, dan ook weer enthousiast  gedaan. Hierna zongen Evert en Johan het lied “Heel het leven is een lach en een traan”. Vervolgens gaf Rolf ons in het lied “Wat kun je doen”(bij tegenslag) de raad: ‘Zoek een vriend en zing een lied’. Een door hem zelf geschreven tekst op de wijs van ‘Waltzing Mathilde’.

Na de smartlap “Patsy” liet ondergetekende “De woonboot” weer te water. Dit keer zelfs in de IJssel.

Piloot Adri kwam nog langs vliegen met zijn gammele vliegtuigje in “Hallo hallo”

Hierna werden de glazen gevuld bij publiek en koor en was het de beurt om met z’n allen een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.

Tot slot zong een knuffelende Rolf  het ‘zakdoekjeslied’ “Twee armen en een zoen”.


Na het dankwoord  door Lida  waarbij we, zoals elk jaar, weer werden verrast met een attentie,  besloten we dit optreden met ons afscheidslied “Auf wedersehen”. Dat ‘auf wedersehen’ zal niet pas over een jaar zijn, want op  21 maart a.s. verzorgen wij wederom een optreden  in  dit  gezellige  verzorgingstehuis.


Al met al  was het weer  een gezellig en geslaagd optreden met dank aan het koor, het combo, dirigent Ronny  en last but not least: de opbouwploeg.

Voldaan  gingen we weer terug naar moeders  en  de  oliebollen.


Ger Tempelman  (Foto’s - Sascha van Dijk)


Alle optredens van 2018 >>


Alle foto’s van 2018 >>