Home Dirigent/Combo Leden Foto/Film Organisatie Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy

Wij zijn blij met recensies!

Vaak horen we al tijdens en na onze optredens dat het goed in de smaak is gevallen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want …. daar doen we het voor! We hebben als dirigent, combo en koor altijd veel lol en wanneer het publiek dat ook heeft is het plaatje compleet. Er zijn zelfs mensen die de moeite nemen om ons een mailtje te sturen over hun bezoek aan een optreden van Het Torenkoor. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Mail: secretaris@hettorenkoorkampen.nlDecember 2019 - Tony Dizy uit Canada - Bericht n.a.v. de ontvangen Torenkoor-cd’s
Dear Torenchoir,
What a marvelous gift to receive the Torenkoor CD’s just a couple of days before Christmas. Thank you ever so much. I had the opportunity to listen to the choir immediately after I received them last Friday and enjoyed them immensely, although I am not familiar with the Christmas songs. I do remember some of the songs on the other cd and I must say it is truly …. het leukste koor van Kampen. Last night I had some Canadians over who do not know Dutch. I had the cd playing in the background.  At one point a lady guest mentioned that the men in the choir must be really enjoying themselves as they are singing.  Those were my exact sentiments when I first heard the choir sing. The joy you have in singing expresses itself in your singing. Once again ….. veel bedankt for your kindness in sharing your love for music with folks in Canada.  May … het hele Torenkoor have a Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuw Jaar. With great appreciation and warmest regards, Tonny Dizy


September 2019 - Tony Dizy uit Canada - Monumentendag 2019
Greetings Torenchoir,
I don't know whether you can understand English but I wanted to let you know how much I enjoyed listening to the koor on Monumental drag.  I was born in Leerdam but the family moved to Canada when I was 9 years old.  At present we are staying in Ommen as we return to Holland for a visit.  When I heard the koor, some of the old songs they were singing reminded me of the songs I heard growing up in Holland.  At home we had a song book, "Kun je nog singen, sing dan mee." I wonder whether the koor has produced cd with these old songs.  I would be really interested in this or these. Anyways, thank for the performance you did for the folks.  I couldn't but enjoy the wittiness and animatedness (liveliness) of the conductor.  I hope you have some recorded music I could enjoy.


Januari 2018 - Herman en Aly Otten - Zwemclub ‘Blijf Fit’
Op dinsdag 16 januari 2018 hadden we de jaarvergadering van de zwemclub ‘Blijf Fit’ in het zaalcentrum aan de Veerweg in Kampen.
Het is een goede traditie van de zwemclub, dat na de vergadering , onder het genot van een hapje en drankje, een spreker, een vertelling of een zangkoor het geheel komt vermaken.

Dit jaar was de keuze van het bestuur gevallen op het “Torenkoor”uit Kampen. Het was een schot in de roos! Wat een groep enthousiaste mannen (van middelbare leeftijd)  stond daar voor ons. Zij zorgden voor een geweldig optreden met leuke liedjes en meezingers. Een scherm met de meezingers zorgden voor een  goede ondersteuning en er werd volop prachtig gebruik van gemaakt. Een Leuke CLOWN zorgde voor gelach en Willem met de waterpomptang werd gretig meegezongen. Het televisiescherm zorgde voor toepasselijke beelden bij de liedjes. Wij als publiek hebben ontzettend genoten en vonden het te vroeg afgelopen, er werd dan ook herhaaldelijk geroepen van Bis....Bis....Bis....

Prachtig, zo'n vrolijk en kleurrijk TORENKOOR met een prima dirigent.

We hopen jullie nog lang te kunnen zien en horen.


Januari 2018 - Tiny Tromp - Zwemclub ‘Blijf Fit’
Op dinsdag 16 januari 2018 is er na de jaarlijkse ledenvergadering van de zwemclub BLIJF FIT in Kampen een gezellig optreden geweest van het TORENKOOR uit Kampen. De leden en bestuur hebben genoten van hun optreden op deze middag in zalencentrum MEET-POINT aan de Veerweg. Namens het bestuur: Mannen bedankt voor jullie inzet!


Januari 2016 - Eric Roosink  - Zorgcentrum Myosotis op oudejaarsavond

Dag mannen van Het Torenkoor,

Myosotis, oudjaar en …Het Torenkoor. Dit is een duidelijke drie-eenheid! ‘Myosotis’ is Latijn en het betekent ‘Vergeet mij niet.’ Al zes jaar lang vergeten de leden van het Torenkoor de bewoners van Myosotis niet.  Zij treden - elk jaar op Oudejaarsavond - op met een voltallig koor voor de bewoners en hun gasten. Dit wordt zeer gewaardeerd door de bewoners en dat blijkt ook wel uit de altijd stampvolle recreatiezaal. De meeste bewoners hebben hun familieleden uitgenodigd om dit spektakel mee te maken. Nou wil het toeval dat ik ook lid ben van een mannenkoor en ik weet hoe het is om op te treden voor een volle zaal. Dat geeft een kick, voor zowel het koor als voor de publiek.
Het leuke van jullie koor is dat het publiek de teksten d.m.v. een beamer en een groot scherm mee kan lezen én … mee kan zingen! Het repertoire is aangepast aan het publiek. Heerlijke meezingers, waarbij de bewoners, hun gasten en de vrijwilligers naar hartelust mee kunnen zingen. Daarbij leuke acts zoals bij het lied ‘De clown’. Bij het lied ‘Twee armen en een zoen’ liep de solist zingend én knuffelend rond en deelde hij ook nog eens zakdoeken uit. Dit alles werd zeer gewaardeerd. In de pauze werden de traditionele bitterballen en de glaasjes advocaat

rondgebracht. Kortom ….. over 363 nachtjes zingt Het Torenkoor weer in Myosotis bij …. Oudjaar 2016!


December 2015 - Familie Krijnen uit Den Helder - Kerst In Oud Kampen

Heren van Het Torenkoor,

Bij deze willen wij jullie heel hartelijk bedanken voor de geweldige optredens die jullie verzorgden tijdens het prachtige evenement Kerst In Oud Kampen. Mede dankzij die prachtige, geweldige en vooral heel gezellige optredens - waarbij we uit volle borst mee konden zingen - van jullie koor hadden we een onvergetelijke avond.
In de krant De Stentor - die we online lezen - stond het volgende: De grote drukte zorgde af en toe voor opstoppingen. Het was reden voor de organisatie om obstakels weg te halen. Heel veel mensen bleven staan bij Het Torenkoor op de IJsselkade en er moest daar dan ook crowd-management toegepast worden om de doorstroming te verbeteren.


Augustus 2015 - R. de Ridder - Vereniging Oud Apeldoorn - Apeldoorn

Dag Torenkoor,

Gisteren bij de opening van het nieuwe seizoen heb ik genoten van deze middag. Vooral van het optreden van het Torenkoor uit Kampen. Ook de huldiging van onze voorzitter van de Ver. Oud Apeldoorn - Mevr. Mini van der Zande door onze burgemeester - viel bij iedereen erg in de smaak.


Juli 2015 - Gerrie Mulder - Bloemfontein - Vaassen

Mannen van Het Torenkoor,

Hierbij een compliment voor jullie spetterende optreden. Onze gasten vonden jullie geweldig! Fijn om te horen! Er hadden nog wel een paar bezoekers mogen komen, maar dat hebben we natuurlijk niet in de hand. Ik had nog wel extra reclame gemaakt en flyers opgehangen op de campings in de omgeving en in de winkels. Maar …. laten we niet zeuren, zij die er niet bij waren hebben heel wat gemist! Misschien volgend jaar een herkansing? Sorry hoor, dat jullie opbouwploeg niet meteen aan het werk kon, maar dat lag aan een misverstandje in de communicatie. Ik wil het koor - en alle mensen die aanwezig waren - in ieder geval een fijne zomervakantie toewensen en …. nog vele spetterende optredens voor jullie koor!


Mei 2015 - H. Knol - Senioren- en Korenfestival in de Stadsgehoorzaal - Kampen

Heren van Het Torenkoor,

Gefeliciteerd! Het Torenkoor Kampen was (weer) het leukste koor tijdens het Senioren- en Korenfestival in de Stadsgehoorzaal in Kampen op vrijdag 8 mei! Het leukste koor van Kampen zong (net als altijd) weer de oude bekende liedjes. De rest van de optredens was één grote sof! Achter ons gingen mensen halverwege het programma al naar huis omdat ze er niets aan vonden. Jammer want ze misten toen wel het optreden van het Torenkoor, omdat jullie als laatste koor optraden! In het publiek zitten bij dit festival altijd heel veel 65-plussers, die graag bekende liedjes willen horen én meezingen. Er werden veel liedjes van Ramses Shaffy en Nick en Simon gezongen, die wij niet kennen. Van de zes koren vielen mij er een aantal flink tegen. Mijn vrees is dan ook dat er volgend jaar veel mensen niet meer zullen komen. Maar …. petje af voor het Torenkoor! We zijn al jaren grote fans!


December 2014 - Marianne Schokkenbroek - Slotconcert ‘Op de bres voor MS’

Lieve mannen van Het Torenkoor,

Wat een geweldig optreden hebben jullie gisteren voor ons verzorgd bij het Slotconcert "Op de Bres voor MS" in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Wat een prachtig onthaal voor alle gasten! De sfeer zat er gelijk goed in, we hadden ons niet beter kunnen wensen. Namens ons allemaal dank hiervoor! En dat biertje…. ? Dat komt helemaal goed, reken daar maar op!


Oktober 2014 - René Wijgman - Hall (Gemeente Brummen)

Beste leden van Het Torenkoor,

Het was geweldig! Ik heb vandaag jullie site bekeken en hij ziet er heel mooi, goed verzorgt en zeer up-to-date uit! Ook het verhaal van jullie accordeonist - Ger Tempelman - was erg leuk om te lezen. Ik voel me erg vereerd dat jullie zoveel foto’s van mij hebben gebruikt voor jullie site. Er is zelfs een nog speciale fotoshow van mijn foto’s aangemaakt. Ik vind het ook heel correct dat de webaster Rolf Plender er keurig mijn naam heeft bijgezet. Hartelijk dank hiervoor. Wat betreft het optreden van Het Torenkoor hoorde ik alleen maar hele positieve geluiden! De gasten van De Zonnebloem én de begeleiders hebben enorm genoten van alles wat jullie deden. Echt iedereen vond het geweldig en ook ik had natuurlijk een onvergetelijke middag! Mannen, nogmaals heel hartelijk bedankt!


Januari 2012 - Gosse Meerstra - Met de Veerman van Kampen de IJssel op!

Op 23 dec. 2012 werd er een feestavond op de IJssel georganiseerd en ik mag mijn aanwezigheid aldaar gerust als ‘geluk bij een ongeluk’ omschrijven! De vrouw van één van de leden van Het Torenkoor, Rolf,  was ziek en hij zag in mij blijkbaar een ideale vervanger. Wat een feest: Heerlijk meezingen met oude nummers en veel gezellige mensen om me heen! Torenkoor, wat hebben jullie er samen met die andere artiesten een feest van gemaakt! Rolf was die avond - zoals altijd - de BOB en ik kon lekker ouderwets uithalen. Tegen het einde van de avond hebben we een lekker broodje gegeten. Waar we gevaren hebben? Ik heb echt geen idee … het was ook zo donker!
Rolf, je bracht me ook weer keurig thuis, nogmaals bedankt voor je uitnodiging! Wanneer je vrouw de volgende keer ziek is, mag ik dan weer mee? Maar .... hopelijk is ze dan weer zo gezond als een vis én …. dan gaan we toch gewoon met z’n vieren.


December 2011 - Theo Luten - Kerst In Oud Kampen

Ik ben inmiddels 52 jaar en heb zodoende al meer dan een halve eeuw kerstvieringen meegemaakt. Als klein jochie gingen we met de zondagschool naar de Kerstdienst. Het hoogtepunt hiervan was dat je met een leesboek én een zak snoep naar huis rende! De boekjes ‘Aapje Jaapje’ ‘De familie Stokkerman op vakantie’ en ‘Knikkertje Lik’ liggen nog altijd in mijn boekenkast. Door de jaren heen blijven deze dagen gloeien. Je groeit mee, kijkt voor de zoveelste naar Scrooge Kruimeltje en Home Alone maar ... ongemerkt wordt het allemaal toch een sleur! Zo ging het ook een beetje tijdens het jaarlijkse evenement ‘Kerst In Oud Kampen’ totdat .... ik op vrijdagavond opeens bij Het Torenkoor uit Kampen stond. Het lag echt niet aan de gluhwein, maar ik bereikte binnen een half uur mijn eerste hernieuwde kersthoogtepunt sinds jaren! Met de borst vooruit en de stembanden op spanning zongen mijn vrouw, zwager, zus en ik samen met talloze aanwezigen in de Kamper Torenstraat het ene kerstlied na het andere. De Kamper toren stond mee te deinen! ‘Een heel Gelukkig Kerstfeest’ was het laatste lied en met een snik in onze stemmen namen we afscheid van dit geweldige koor. Nog na genietend schrijf ik dit stukje .... lezers goede dagen nog.


Oktober 2009 - Jan Hengeveld - Torenkoor Kampen: Al tien jaar prettig gestoord!

Het lumineuze idee om een koor op te richten kwam van de vijf leden van toepvereniging ‘Drie in de Blind’, die wekelijks een kaartje legden in taverne De Blokhut. Aldus geschiedde onder genot van een borreltje. Na tien jaar zijn de mannen van het eerste uur, Joop van den Beld en Klaas Elhorst, nog steeds lid van dat illustere gezelschap. Elhorst werd gekroond tot voorzitter en die functie bekleedt hij nu nog. Aanvankelijk noemden de zingende mannen zich het Toepkoor, maar omdat de T in de volksmond al snel veranderde in een Z..., werd de naam veranderd in Torenkoor. Wie de mannen wel eens in actie heeft gezien, kan niet anders concluderen dan dat het een bont gezelschap is, dat vooral veel lol trapt. ‘Wij willen ons onderscheiden van de zeemans- en shantykoren, want daar zijn er zoveel van. We zijn meer een ‘cabaretkoor’. Jac Ruiten (Kamper zanger) zei ooit eens: 'Het Torenkoor heeft markante personen en bij andere koren spelen ze markante personen!’. Een voorbeeld? Wanneer Het Torenkoor het liedje 'Naar de speeltuin' zingt, staat er een wip-wap op het podium, waar een man van 75 in korte broek en iemand van honderd kilo samen opzitten. Dat zorg dan voor veel hilariteit onder de toeschouwers. Bij het Torenkoor wordt vooral gelachen. Uniforme kleding hebben ze niet. Iedereen mag aantrekken wat hij wil, als het er maar gek uitziet. Chagrijnige gezichten zie je nooit! De mannen op leeftijd - bijna veertig in getal - brengen hun dirigent tijdens de repetitieavonden in de KWC-hoeve meer dan eens tot wanhoop met hun grappen en grollen. Je mag Het Torenkoor natuurlijk niet vergelijken met het koor DEV maar ...... zingen én spelen kunnen ze!