Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
Kerst in oud Kampen in 2019


Ditmaal trad het Torenkoor op zaterdag de 21 december op vanaf locatie de Veerman, de partyboot gelegen aan het van Heutszplein tussen het kermis gedruis. Op de Veerman waren vier partytenten neergezet zodat de koren en de geluidsapparatuur droog stonden. Aan de zijkant hing een scherm waar de teksten van de liedjes op verschenen zodat de toeschouwers de teksten konden lezen. Voor de koorleden stond er op een hoge poot het bekende TV-scherm, waar de koorleden hun tekst vanaf konden lezen.


Onderdeks, konden koorleden en bezoekers lekker warm en droog genieten van en lekker borreltje of andere versnapering.

We traden samen met de Ketelbinken op van af de Veerman. De Ketelbinken deden de aftrap, zij begonnen om 16.00 uur.

Om ongeveer 16.45 uur begon Het Torenkoor het eerste liedje te zingen. De aanwas van het publiek begon van af die tijd ook goed te lopen. De dirigent, Ronny Palland, had niet de ideale plaats om te dirigeren want hij stond namelijk op gelijke hoogte als de koorleden. Normaliter staat hij iets hoger op een plateau. Hierdoor konden sommige koorleden niet alles goed op het scherm waarnemen, maar ….. desondanks werd alles door de dirigent in goede banen geleid. Ook de muzikanten hadden geen grote problemen, zij speelden er zoals gewoonlijk weer vrolijk op los.


Als je zo boven op het dek van zo’n prachtige boot staat, zie je de mensen voorbij schuiven. Je ziet allerlei bekende mensen, die je in de loop der jaren hebt leren kennen. Natuurlijk heel veel Kampenaren, een kameraad van mij uit Zwolle met zijn vriendin, een neefje met zijn zoontje en ook een oude bekende uit Zwartsluis was er weer ter opluistering. Op het achterdek hoorde ik iemand praten tegen een kennis. Ik hoorde dat ze niet uit Kampen kwamen. Ik vroeg: ‘Jullie komen zeker van Spakenburg-Bunschoten, want onze visboer Muis in Zwolle praat precies zoals jullie! ‘Klopt helemaal, zei de man, sterker nog …. ik heet ook Muis en die visboer in Zwolle is toevalling mijn neef! De vrouw van een van deze mannen zei: ‘Ik heb ook nog een familielid, die vroeger een kroeg in Zwolle had’. Mijn broer Jan kende deze mensen wel. Wat is de wereld dan toch klein hè? Ondanks dat wij toch wat ver van het publiek afstonden, was het een zeer gezellig én geslaagd optreden.


Johan Zunnenberg            Foto’s: Wiljan v/d Belt, Johan Zunnenberg en Andries Westerveld
 

Optredens

Lees ook verslagen over de optredens in:

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014