Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2019
Kerst(b)uitje

Kerst In Oud-Kampen (KIOK) is een voor Kampen bijzonder spektakel, waar veel mensen vanuit heel Nederland op afkomen.
Twee dagen feest van 16.00 tot 21.00 uur, in de openlucht en met een gevarieerd programma: muziek, zang, musical, toneel, etc.

Als Torenkoor doen we al jaren mee aan dit spektakel en hebben we al op diverse plekken aan de looproute gestaan.

Ook deze keer op een nieuwe plek, prachtig gesitueerd aan een pleintje in het Keizerskwartier. We traden op in afwisseling met een vrouwenkoor, verkleed als mannen. Niks mis mee!


Maar ……. de tent was te klein voor ons gezelschap, dat ook nog bestaat uit een begeleidend combo. Het was geen probleem geweest als het buiten droog was geweest. Maar ja ……. dat was nou net het probleem! Het is geen moment droog geweest! Gevolg: erg veel nattigheid, die overal tussendoor kwam, en ook microfoons, instrumenten en overige apparatuur begon aan te tasten.

We hebben drie optredens kunnen verzorgen, waarna besloten werd de zaak i.v.m. gevaar af te blazen. Helaas ……. het weer werkte deze keer niet mee!


Kerst In Oud Kampen is en blijft een prachtige happening waar we graag aan mee werken. Toch blijkt een ruimere en betere regenbescherming noodzakelijk!


De optredens van het Torenkoor waren weer een feest der herkenning: Kerstliederen, maar dan niet traditioneel. Heerlijk voor ons om te zingen én voor het publiek om mee te zingen. Speciaal daarvoor was weer een scherm opgesteld met de songteksten. Gelukkig kunnen we ons altijd verheugen in veel meezingende liefhebbers.


Een bijzonder woord van dank aan onze (technische) opbouwploeg.

Primeur deze avond was het lied De Trommelaar, met Piet onze drummer in de hoofdrol. Met veel enthousiasme en goed verzorgd werd het lied ten gehore gebracht.

Al met al was ons optreden goed, vertroebeld door regenbuien!


Bert Spoelstra