Home Dirigent/Combo Leden Foto/Film Organisatie Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy31-05-24 - Dag clown Adri! - Welkom clown Piet!


We hebben op donderdagavond 30 mei 2024 afscheid genomen van onze clown Adri Bos. Wanneer het nummer ‘De Clown’ van Ben Cramer op het programma stond - en dat gebeurde vaak - was Adri altijd verkleed als …. een échte clown. En dan niet alleen een rood dopneusje en een raar hoedje! Nee ….. sinds jaar en dag droeg Adri een prachtig clownspak, compleet met mooie pruik en …. hele grote flapschoenen.


Wanneer het koor ‘De Clown’ zong kwam Adri vanachter uit de zaal heel stilletjes op. Het had dan altijd zijn ‘zeepbellenpistool’ en de truk met ‘het staande touwtje’ bij zich. Voor het publiek was dit altijd een complete verrassing. Clown Adri liep tussen de mensen door met zijn attributen en acteerde hierbij ook nog eens stukken van de tekst van het lied. Prachtig! Wat een beleving! Het publiek vond het altijd geweldig! Ook wij als koorleden genoten ervan. Soms kostte het ons wel wat moeite om gewoon door te blijven zingen. De ene keer kwam dit door het lachen en een andere keer …. door de emotie! Als we zongen ‘Hij was maar een clown, maar … nu is hij dood’ viel Adri languit op de grond en bleef een poosje doodstil liggen. Je zou dan zweren dat er écht iets heel ergs aan de hand was. Maar altijd stond clown Adri met hulp van de dirigent weer op.


De enorme gedaantewisseling (de gehele schmink- en omkleedprocedure) werd Adri - de laatste tijd - teveel en daarom besloot hij om met deze topact te stoppen. Hartstikke bedankt, Adri voor de vele jaren dat jij deze rol met verve, enorm veel enthousiasme en inlevingsvermogen vertolkte.


We houden het lied ‘De Clown’ natuurlijk wel in ons repertoire. Zonder een échte clown op het tooneel? Nee, er stond - meteen na het afscheid van Adri - letterlijk een nieuwe clown op. Piet de Vries gaat proberen om in de grote voetsporen - flapschoenen - van Adri te treden. Heel erg fijn dar er zo snel een opvolger gevonden is. Piet beseft dat het een zware taak wordt om het net zo goed als Adri te doen. Het koor heeft er echter alle vertrouwen in dat het helemaal goed zal komen. Clown Piet zal - na het erven van álle spullen van clown Adri - zijn eigen invulling aan deze rol gaan geven. De oude clown Adri zullen we nooit meer vergeten en we kijken verlangend uit naar het eerste optreden van de nieuwe clown Piet.
Hartstikke bedankt, Piet dat jij je spontaan aanmeldde om - als clown Piet - onze optredens leuk en verrassend te houden!

Gelukkig blijft Adri wel lid van ons koor. De oude clown kan dus in de toekomst zien hoe de nieuwe clown het gaat doen.


We hebben het onderstaande lied op donderdag 30 mei 2024  als dank aan oude clown Adri én als welkomstlied voor de nieuwe clown Piet uit volle borst gezongen.


De clown - Ben Cramer

Hij was maar een clown in ‘t wit en in ‘t rood

Hij was maar een clown maar nu is hij dood

Hij lachte en sprong in ‘t felgele licht

Maar onder die lach zat een droevig gezicht


De herinnering blijft aan die clown met z’n lach

Hij heeft alles gegeven tot de laatste dag

Niemand kende de pijn van zijn stille verdriet

Want er was op het einde niemand die hij verliet


Hij woonde alleen in een wagen van hout

Hij was maar een clown en zo werd hij oud

Z’n hoed was te klein en z’n schoenen te groot

Hij was maar een clown maar nu is hij dood


Op een avond hij viel net als elke keer

Het publiek lachte luid maar voor hem was het uit

Hij was maar een clown in ‘t wit en in ‘t rood

Hij was maar een clown maar nu is hij dood


Rolf Plender


Verslagen


Ger Tempelman

Reijer van ‘t Hul

Jaap Pruim

Rolf Plender

Harrie Ruigendijk


Piet de Vries, de nieuwe clown

Adri Bos, de ‘oude’ clown