Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
14-02-20 - Kampen - Seniorenmiddag en Korenfestival in Stadsgehoorzaal
De middag:

Op vrijdag 14 februari was het dan weer zover; de jaarlijkse Seniorenmiddag en het Korenfestival in de Stadsgehoorzaal. De volgende koren traden op: Kamper Koggezangers, Uienkoor, Het Torenkoor, Recht Deur Zee, Ketel Binken en het Kamper Schokkerkoor. Tijdens de Seniorenmiddag was er nog een extra verrassing: Het bekende IJsselduo verzorgde een heel gezellig optreden.
Om 12.30 uur stonden de fitste ouderen al te trappelen voor de deuren van het theater. Met regiotaxi’s, scootmobiles, rollators en looprekjes kwam men massaal richting Stadsgehoorzaal. De verkeersregelaars hadden de handen er vol aan en konden maar net een verkeersinfarct vermijden! De Seniorenmiddag begon precies om 13.00 uur en net als alle voorgaande jaren praatte presentator Jac Ruiten het programma op een leuke manier aan elkaar. Natuurlijk genoten de ouderen met volle teugen. Alle koren hadden hun programma keurig afgestemd op het publiek en er werd volop meegezongen met de bekende liedjes!


De olde zwarver Henk Witman schrijft:
De peptalk van onze dirigent Ronnie Palland slaat aan. Vanaf vrijdagmiddag 14 februari zin wij niet alleen het leukste koor, maar zeker ook het meest enthousiaste koor van Kampen. Het Torenkoor kan zichzelf weer een schouderklopje geven. Het is weer - een als vanouds en zoals men het van ons gewend is - zeer goed optreden.
Van het defecte vliegtuig - waarvan de piloot ons begroet met een bedeesd ‘Hallo, Hallo’ - tot en met het ‘Reisje langs de Rijn’ - waarvoor eerst nog even een duif uit de lucht geschoten wordt - klonk het fantastisch! Ook de mondharmonica van de ‘mondharmonicaclown’ - onze huisclown Adri, die je overal voor kunt gebruiken - klonk geweldig. Johan Zunnenberg vertelde zijn verhaal bij de klanken van de clown.

Het combo - met het debuut voor onze nieuwe accordeonist Martin Weijmer - speelde de sterren van de hemel!

We zijn helemaal klaar voor het optreden van vanavond.


De avond:

Om 19.00 uur begon het Korenfestival. Net als bij de middagsessie - de Seniorenmiddag - zat de zaal weer voor driekwart vol. De koren deden allemaal weer hun uiterste best. Net als voorgaande jaren sloot Het Torenkoor het korenfestival af. Dit is een goede zet van de organisatie. Het is namelijk voor elk ander koor erg moeilijk om ná Het Torenkoor op te moeten treden. Het Torenkoor zorgt altijd voor consternatie, gekkigheid en veel hilariteit. Daarna kun je voldaan en met een gerust hart de avond afsluiten.
Alle bezoekers - en natuurlijk ook alle koren - hebben erg genoten van het Korenfestival. Er waren bezoekers die, naast de middagvoorstelling, ook de avondvoorstelling bezochten. Nadat Het Torenkoor, om bijna 22.30 uur, uitgezongen was, dronken deze mensen nog iets in de foyer en gingen tegen 23:30 uur naar huis. Eén van die mensen zei: 'Ik was vandaag van 13.00 uur .... tót .... 23:30 uur in de Stadsgehoorzaal en ..... ik heb me geen moment verveeld! Daarom wil ik alle mensen die deze geweldige dag hebben georganiseerd én alle koren hartelijk bedanken. Hopelijk organiseren ze dit festijn volgend jaar weer en dan misschien in een ietwat ander concept’.


Rolf Plender      Foto’s: Mirjam Fidder, Nell Bastiaan en Hennie Elhorst 

Verslagen


Bert Spoelstra

Henk Witman

Ger Tempelman

Johan Zunnenberg

Jaap Pruim

Rolf Plender

Andries Westerveld
Jaaroverzichten optredens

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014