Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
Aan de oever van de Bypass ……….


Met dit lied begon Het Torenkoor haar optreden tijdens het festival t.g.v. de openstelling van de Bypass bij Kampen, het (nieuwe) Reevediep. De feestelijkheden vonden plaats in de open lucht, op de Bouwplaats van de werkzaamheden aan deze nieuw gegraven watergeul.


Er was een groot omheind terrein gecreëerd, met tenten van diverse organisaties, speelmogelijkheden voor kinderen en de nimmer ontbrekende drank- en eettenten. Een groot podium was neergezet voor allerlei activiteiten die deze dag zouden plaatsvinden. 
Wij mochten vanaf dit podium het publiek toezingen dat rond een plein vóór ons zat te genieten van zon en een drankje. 
Sfeervol was het zeker.


Ons programma van drie kwartier bestond uit de bekende Nederlandse meezingers en werden door het publiek zeer gewaardeerd. 
Het was rond 10.45 uur dat we begonnen, het weer was voortreffelijk en er waren al veel mensen aanwezig, het kon niet beter!

Jan Palland had er zoveel zin in dat hij bij de “Zuiderzeeballade” even vergat dat hij samen met de muziek de tekst zou zingen. 
Grappig én ….. het zij hem vergeven…..


De stemming zat er goed in, zo goed zelfs dat dirigent Ronny Palland bij “Griekenland” het podium verliet en het grote plein even voor zichzelf opeiste. Tijdens de sirtaki, die hij danste met opgetrokken broekspijpen, dacht een dame de kuiten van Ronny op beeld te kunnen vastleggen. Ze sloop dichterbij, maar toen Ronny doorhad wat er ging gebeuren, waren de pijpen vliegensvlug weer naar beneden en sprong hij als een jonge hond weer het podium op om het refrein alsnog met het koor te kunnen afronden. De dame droop teleurgesteld af …. Hilarisch was het zeker!


Nieuw was deze keer de ode aan de ”Olde Zwarver”, een lied van het IJsselduo. Het was de afgelopen weken ingestudeerd en werd vol enthousiasme naar voren gebracht. Een mooie afsluiting van een geslaagd optreden!


Bert Spoelstra           Foto’s: Roel Wagteveld

Optredens

Ger, Dick, Bert, Henk en Rolf schreven verslagen over de optredens in:

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014