Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
14-05-22 - Kampen - Korenfestival & Ontmoetingsfestival


Wat een happening! Het grote KCZB Korenfestival werd voor de derde in Kampen georganiseerd met ondersteuning van 4 Kamper koren. Koren vanuit heel Nederland mochten zich inschrijven ongeacht wat voor ‘soort koor’ je ook bent. Er werd op deze prachtige, zonnige zaterdag dan ook door meer dan 40 koren gezongen. Dit gebeurde in negen kerken en op vijf buitenpodia in de binnenstad van Kampen.
Alle locaties waren op loopafstand van elkaar of ….. met een paardentram te bereiken.
Naast het Korenfestival was er in de gezellige Kamper binnenstad ook nog een Ontmoetingsfestival! Twee festivals door elkaar heen? Was dit niet een beetje teveel van het goede? Nee hoor! Zo’n bruisende Kamper binnenstad is toch hartstikke leuk?! Wij hadden geen moeite met het feit dat er 2 festivals gelijktijdig plaatsvonden. Het Torenkoor Kampen hoort als ‘het leukste koor van Kampen’ natuurlijk thuis op het Kamper Korenfestival.

En verder hebben we - in het kader van het Ontmoetingsfestival - op De Plantage de leden van De Kamper Koggezangers, Swinging Harderwijk en De Ketel Binken ontmoet. Deze vier koren zongen twee keer op dezelfde locatie dus we hebben elkaar de hele middag door … ontmoet. Dirigent Ronny Palland vestigde de aandacht ook nog even op de repetitieavond van het koor. Wanneer je élke donderdag een ontmoetingsavond wilt hebben moet je gewoon eens een keer langskomen in de Senioren Sociëteit aan de Noordweg 94 in Kampen.

We repeteren van 19.30 - 21.30 uur met halverwege een kwartiertje pauze voor een praatje, een drankje én ….. een plakje worst. Je mag - als je er zin in hebt - meteen al lekker meezingen. Geen enkel probleem! We zingen niet uit boeken, maar vanaf een groot tv-scherm.

Het Torenkoor is niet op zoek naar geschoolde stemmen, maar naar mannen die ter vermaak en ontspanning lid willen worden van ….. het leukste koor van Kampen.


Wat een prachtige middag hadden wij - én natuurlijk ook de drie andere ‘Plantage-koren’. Ger Tempelman had ook vandaag weer gezorgd voor een goed uitgebalanceerd programma. En wat zingt dat makkelijk onder deze perfecte weersomstandigheden en voor zo’n afgeladen vol plein. We zagen dat het publiek helemaal achter op het plein ook volop meezong en mee klapte, dus … het geluid (geregeld door o.a. Freddie van Dijk) was prima! Het is jammer dat het Kamper Korenfestival maar één keer in de twee jaar plaatsvindt, want dit is nou typisch zo’n evenement dat we elk jaar wel mee willen maken.


Door ziekte waren er enkele koorleden afwezig. We wensen hen - ook vanaf deze site - van harte beterschap toe en we hopen dat we elkaar weer snel bij het Torenkoor mogen ontmoeten.


In het webteam (het groepje leden dat op toerbeurt een stukje voor deze site schrijft) hebben we Harrie Ruigendijk toe mogen voegen. Hartstikke fijn Harrie, we kijken naar jouw eerste bijdrage uit! Wanneer er niets meer tussen komt, is ons volgende optreden bij de Golfclub Nunspeet.


Rolf Plender  -  Bekijk de foto’s Andie en Herman IJssel  >>
 

Verslagen


Bert Spoelstra

Henk Witman

Ger Tempelman

Johan Zunnenberg

Jaap Pruim

Harrie Ruigendijk


Rolf Plender

Jaaroverzichten optredens

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014