Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
07-05-22 - Kampen - Meezingfestijn op De Botermarkt

Nadat we vorige week, (voor de eerste keer na ruim twee jaar) weer fijn konden opgetreden, tijdens koningsdag op de Nieuwe markt, stonden we nu alweer op een podium in Kampen. Dit keer verzorgden wij samen met onze collega’s uit IJsselmuiden “Recht door zee” een

gezellige middag op de Botermarkt. Elk koor zong, om en om, een blok van ca. 30 minuten.

We hadden weer een gezellig programma in elkaar geknutseld met uiteraard ook bekende meezingers.

De weergoden verrassend ons met een zeer aangename temperatuur, voorzien van een vriendelijk zonnetje. zodat het grote terras bomvol zat met belangstellenden.

  

We openden ons optreden met de gezellige stamper “Het dorpsfeest” gevolgd door een nieuw nummer uit ons repertoire “Stad aan de rivier”. Het volgende nummer “Ode aan moeder”, werd speciaal gezongen voor alle aanwezige moeders. (De volgende dag was het immers Moederdag!) Op het terras werden teksten en rozen uitgedeeld aan de mannen. Zij werden uitgenodigd om de ‘rozen liedjes’ van beide koren mee te zingen. De volgende morgen moeten zij dan zo’n ‘rozenlied’ voor moeder zingen, opnemen op de mobiel en dit filmpje opsturen.

Voor de leukste filmpjes zijn er mooie prijzen beschikbaar. Hierna zong zwerver Henk over zijn zwerversbestaan en dat hij nog steeds slaapt op een bankie in het plantsoen. Tja, het is wat met die woningnood.


Na de “Gouwe Ouwe medley”, die door het publiek enthousiast werd meegezongen, brachten we wederom een geheel nieuw nummer “Kampen is leuk” (op de wijze van “O,o Den Haag.”)

We vervolgden het programma met het vrolijke lied “West zuid-west van Ameland” waarbij de koorleden verplicht wat rek-en-strek oefeningen moeten doen, en dirigent Ronny ook het publiek had gemobiliseerd om mee te doen.

Het laatste nummer uit dit eerste blok was de vrolijke meezinger “Een reisje langs de Rijn” (Gert en Evert) waarbij het publiek uit volle borst het refrein meezong.

We besloten een toegift te geven en dat werd “Ik wil naar Griekenland”, waarbij Ronny weer tot hilariteit van het publiek met ontblote kuiten de sirtaki danste.


Het tweede optreden starten we met onze ‘mini fanfare’ Andries en Gerrit, die vrolijk over het terras paradeerde in het lied ”Hoor de muzikanten.”  Tijdens het tweede nummer “Rood zijn de rozen” werden er weer mannen met een roos uitgenodigd het lied mee te zingen, te oefenen en morgen aan moeder voor te dragen.


Na “Op een mooie Pinksterdag” vertolkte Gert de mooie wals “Geniet van het leven”. (Nou dat werd die middag zeker gedaan!)

Hierna zongen we twee nieuwe liedjes. Het gevoelige  “Kampen mooie stad aan de rivier” en het vrolijke  “Zo is het leven”.

We eindigden met een gezellige “Wals potpourri” waarbij het publiek vol enthousiaste lekker meezong. We besloten daarop nog een paar fijne meezingnummers als toegift ze zingen, waarmee we afscheid namen van het publiek. Kortom, een zeer geslaagd optreden!

Op naar volgende week zaterdag voor een optreden tijdens ‘Korendag’ op de Plantage.


Dank aan de koorleden, het combo, dirigent Ronny en niet te vergeten onze geweldige opbouwploeg die het toch altijd maar weer voor elkaar maakt. Klasse mannen!


Ger Tempelman  -  Bekijk de foto’s Andie en Herman IJssel, Hans de Knoop en David v/d Belt >>
 

Verslagen


Bert Spoelstra

Henk Witman

Ger Tempelman

Johan Zunnenberg

Jaap Pruim

Rolf Plender

Jaaroverzichten optredens

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014