Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
27-04-22 - Kampen - Koningsdag op de Nieuwe Markt

Op woensdag 27 april was het dan eindelijk weer eens zover; een optreden van Het Torenkoor Kampen! Het laatste optreden dateerde van 14 febr. 2020. De maatregelen rond de corona pandemie zorgden voor deze noodgedwongen lange stop. Meer dan twee jaar niet repeteren en optreden is gewoon een veel te lange periode om je hobby niet te mogen uitvoeren. Dit geldt dan zeker voor een groep mannen op leeftijd. Maar goed … niet teveel terugkijken in dit verslagje, maar gewoon lekker naar het heden én …… de toekomst kijken.

We repeteren alweer een tijdje en de agenda met komende optredens groeit flink.


Op Koningsdag mocht het koor zich laten horen én zien op de Nieuwe Markt in Kampen. Je ziet wel eens van die filmpjes van koeien - die na een lange periode op stal te hebben gestaan - dansend en springend het weiland in huppelen. De leden het Torenkoor hadden deze middag ook een beetje dát gevoel! Te lang opgehokt gezeten, te lang op stal gestaan en dan …. nu … helemaal los …. het weiland - in de vorm van de Nieuwe Markt - weer in.
Alles werkte mee: Het was prachtig weer, ideaal weer om fijn op te treden. Er was heel veel publiek op de been en men had er - na twee magere coronajaren - weer écht zin in. Er werd hard meegezongen, er werd gedanst en er ontstond zelfs een spontane polonaise.
De muzikanten (Ger, Johannes, Paul en Freddie) en de dirigent Ronny Palland waren in bloedvorm. De koorleden probeerden de schade van de afgelopen jaren meteen in het eerste optreden in te halen door uit volle borst de liedjes over de Nieuwe Markt te strooien. Dit werkte heel aanstekelijk en we zagen dan ook alleen maar lachende gezichten in het publiek. Ger Tempelman - onze accordeonist - had weer gezorgd een evenwichtig en fraai uitgebalanceerd repertoire met vooral een aantal prachtige liedjes over onze mooie stad Kampen.
Sommige liedjes zongen we zelfs voor de eerste keer voor publiek.


We hoorden van mensen die het eerste (15:00 uur) en tweede optreden (18:00 uur) hebben bijgewoond dat het tweede optreden nóg weer net iets beter was dan het eerste. Kijk … dat horen we graag! Dus …. bij ons eerste optreden - na twee stille jaren - zit die stijgende lijn er meteen alweer in. Dit belooft veel voor de komende optredens. Ons volgende optreden is op zaterdag 7 mei. Die middag zingen we ‘om en om’ met ‘Recht Deur Zee’ op de Bottermarkt in Kampen. Reken maar dat het - op de dag voor moederdag - heel bijzondere optredens worden. We hopen dat er veel publiek komt kijken, luisteren én vooral …. keihard meezingen! Tot dan!


Rolf Plender - Foto’s Herman en Andie Ijssel - Bekijk alle foto’s >> 

Verslagen


Bert Spoelstra

Henk Witman

Ger Tempelman

Johan Zunnenberg

Jaap Pruim

Rolf Plender

Jaaroverzichten optredens

2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014