Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
10-09-19 - IJsselmuiden - De Maarlenhof

Op dinsdag 10 september mocht Het Torenkoor een optreden verzorgen in De Maarlenhof in IJsselmuiden. Dit was maanden van te voren natuurlijk al afgesproken. De bewoners en het koor verheugden zich dan ook op de gezellige ontmoeting.

Maar …. we hadden trouwens ook zo - dus zonder afspraak - naar binnen kunnen lopen bij de Maarlenhof, waar wonen ‘een beleving’ is! Je bent er namelijk altijd welkom voor een lekkere kop koffie én ….. om mensen te ontmoeten.
Het moderne zorgcentrum is gelegen in de kern van IJsselmuiden en nauw verbonden met de lokale gemeenschap. Het is een ‘thuis’ voor de bewoners én een ontmoetingsplaats voor ouderen in IJsselmuiden. Dit zorgt voor een hoop gezelligheid!

Natuurlijk staat de zorg er centraal in De Maarlenhof en aan die ‘zorg’ heeft Het Torenkoor - op haar eigen wijze - een steentje mogen bijdragen.


Meestal denkt men bij gezond ouder worden aan de lichamelijke gezondheid, maar de verstandelijke gezondheid is minstens zo belangrijk. Veel ouderen - en daar horen wij van Het Torenkoor natuurlijk ook bij - merken dat het geheugen wat minder wordt en dat ‘denken’ soms wat meer tijd kost. Valt er iets aan te doen om dit te voorkomen óf het proces te vertragen? De leden van Het Torenkoor weten zeker dat samen zingen en muziek en plezier maken een gunstige invloed op verstandelijke veroudering heeft.


We hebben het publiek vanavond met volle teugen zien genieten en we hebben er zelf ook erg van genoten. We hoorden na afloop van het optreden dat het nieuwe liedje ‘Vier vrienden’ erg gewaardeerd werd. Bij het liedje ‘Hoor de muzikanten’ liep - naast Andries en Henk - ook drummer Piet opeens vrolijk trommelend door de zaal. Dit had ondergetekende ook nooit eerder gezien, maar het werkte wel héél aanstekelijk. Veel mensen trommelden met ‘het vrolijke drietal’ op de tafel mee en de mensen keken hun ogen uit. Ook de andere liedjes met een act zoals ‘De Clown’, ‘De Zwerver’, ‘De Zuiderzeeballade’, ‘Onze poes en buurmans kater’, ‘Ik wil naar Griekenland’ en ‘Twee armen en een zoen’ vielen zeer in de smaak!


Dirigent Ronny Palland en ondergetekende werden na afloop van het optreden door een echtpaar - samen 180 jaar oud - uitgenodigd om nog even wat te komen drinken, oude herinneringen op te halen én ….. het optreden te evalueren. Ze waren die avond om kwart voor zeven opgehaald door hun schoonzoon, die hen vertelde dat er een heel leuk koor zou optreden. Het oude echtpaar gaat eigenlijk nooit naar activiteiten, maar ze zijn deze keer toch maar met hun schoonzoon naar ‘beneden’ gegaan.
Ze hebben er geen seconde spijt van gehad. Wat had dit oude echtpaar - dat bijna 65 jaar getrouwd is - een heerlijke, ontspannen en gezellige avond. Ze bedanken Ronny en Rolf met een warme handdruk en een dikke kus en vroegen hen om vooral de koorleden en de muzikanten heel hartelijk te bedanken voor het grandioze optreden in de Maarlenhof.

We hopen elkaar volgend jaar weer te zien!


Met dank aan de sponsor van deze avond: Kagas.


Rolf Plender
 

Optredens

Ger, Dick, Bert, Henk en Rolf schreven verslagen over de optredens in:

2018  -  2017 -  2016  -  2015  -  2014