Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
KCZB Regio Oost organiseerde zaterdag 18 mei j.l. 2019 in Kampen voor de tweede keer een Korenfestival. Aan dit festival deden maar liefst 90 koren mee, waaronder 10 koren uit Duitsland. Wij als Torenkoor mochten ook ons steentje bijdragen en dat deden wij natuurlijk graag. Ons eerste optreden was om 13:25 uur op de Burgwal. We openden met “Het dorpsfeest” want een (muzikaal) feest was het zeker. Hierna zongen wij voor het eerst het lied “Vier vrienden”. Een lied dat ons de nodige ‘bloed zweet en tranen’ heeft gekost, maar dat ons nu prima afging! Na het lied over de opa die maar vitaal blijft (“Laat opa maar schuiven”) legde Dick Winkeler nog eens uit dat het moeilijk dansen is met reumatiek in het linkerbeen. Hierna was het de beurt aan “Op een mooie pinksterdag” en het gezellige “Marina”. Helaas moesten we door afwezigheid van Henk Boer, zijn sensuele dansje wel missen. We besloten met “’t Kleine café aan de haven”. Net op dat moment kwam er een grote groep trapfietsers langs. Op uitdrukkelijk verzoek van Ronny stapten ze af en zongen spontaan het lied mee. Een leuke afsluiting.


Hierna verhuisden we naar de Plantage waar we een uurtje later ons tweede optreden hadden. Voor een bomvol plein met enthousiast publiek knalden we er gelijk in met het swingende “Mona”  Weer  prima  vertolkt  door  Rolf Plender. Na “Drommelse jongen” en het gevoelige “De clown”  zongen we het ‘Jumbolied’ “Als de zon schijnt”. Nou die was op deze feestelijke dag gelukkig volop aanwezig.


Hierna gaf Henk Witman ons met “De zwerver” een kijkje in zijn zwerversbestaan. Dat het publiek ‘De Fabeltjeskrant’ nog niet is vergeten bleek toen Ed en Willem Bever (Rolf en Dick) opkwamen. Er werd volop mee gezongen en geklapt door het enthousiaste publiek. We besloten deze middag met het swingende lied over “d’ Olde Zwarver” gevolgd door “Ik wil naar Griekenland”.


Door het prachtige weer, en de grote belangstelling werd het een succesvol optreden. Minpuntje bij het tweede optreden: het geluid was niet optimaal. (Soms brom en ‘rondzingen’.) Maar ach, dat mocht de pret niet drukken. Het publiek genoot volop en dat was de bedoeling.


Uiteraard weer een woord van dank voor onze opbouwploeg, die het altijd maar weer voor elkaar moet maken. Klasse mannen!


Ger Tempelman


Optredens

Ger, Dick, Bert, Henk en Rolf schreven verslagen over de optredens in:

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014