Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
10-04 – 2023 - Optreden op de Koggewerf


Het Torenkoor (vanaf nu TK) trad op tweede paasdag - op de jaarmarkt de Heugte - al vaker op met de Kamper Koggezangers (vanaf nu KKZ).

De opbouwgroep van het TK had - in verband met de te verwachten drukte - op zaterdag de spullen al naar de Koggewerf gebracht. Dit was zeer verstandig, want op maandagmorgen was er écht geen doorkomen meer aan!
De samenwerking tussen de twee koren gaat altijd heel goed én …. het biedt het ook duidelijk voordelen aan beide koren:


A) Het is gewoon gezellig om met twee koren - waarvan de leden elkaar goed kennen - het publiek op de Koggewerf een paar uurtjes te vermaken.


B) Er was een lekker compact programma samengesteld, waarin elk koor twee keer een half uurtje zong.
Zelfs de begintijd - vastgesteld op exact 12:00 uur - was flexibel, want de KKZ begonnen al om 11:45 uur. En daarna ging het heel soepeltjes om en om. Zo nu en dan kon er ook zelfs een nummertje extra gezongen worden.


C) We maakten gebruik van de geluidsinstallatie van het TK, inclusief ….. de voortreffelijke geluidsman Dirk Hanekamp. Dat zingt en speelt toch wel heel fijn wanneer het geluid goed verzorgd is!


D) Het Torenkoor was op ‘oorlogssterkte’ en de Kamper Koggezangers waren met een betrekkelijk kleine groep. Wat was het fijn dat een aantal leden van het TK spontaan tussen de leden van de KKZ ging staan en uit volle borst meezong. Dat scheelde een flinke slok op een borrel. Er gaat dan natuurlijk best eens wat fout als je zo in een ander koor staat mee te brullen. Maar …. dat mag de pret niet drukken en niemand heeft het gehoord. Een lid van het TK zei tegen een KKZ-lid: ‘Jullie zingn eigenlijk best wel leuke varsies’. Het KKZ-lid antwoordde: ‘Jullie ook wè eur!’ Dat klopt … beide koren zingen leuke versjes maar het ‘genre’ is wat anders!

Zo leer je elkaars ‘genre’ en doen en laten in het koor ook een beetje kennen.


E) De bassist van het TK (Johannes Goudbeek) kon er helaas niet bij zijn op de Koggewerf. Is het dan gek om aan de bassist van de KKZ - Henry de Vries - te vragen of hij misschien met het TK mee wil bassen? Nee, helemaal niet! Henry speelde probleemloos mee met liedjes die hij soms voor het eerst hoorde. Heel knap, Henry en nogmaals hartstikke bedankt. Het aantal zangers bij de KKZ mag dan momenteel wat mager zijn …. ze hebben een 7-persoons combo om je vingers bij af te likken.


F) Tsja …. zo liep het die middag allemaal heel organisch en ongedwongen in elkaar over. Een aantal mannen heeft gewoon twee uur achter elkaar gezongen. Het publiek heeft mee volle teugen genoten en meegedaan.
Een kleine aansporing van de dirigenten Joke van Tent (KKZ) en Ronny Palland (TK) was ruim voldoende om de handjes op elkaar of in de lucht te krijgen. Ook het meezingen door het publiek ging geheel vanzelf!

Het was ook mooi dat we Marten Woning (KKZ) en Fred Feijth (TK) - in hun scootmobiel - helemaal vooraan in ons publiek zagen genieten en meezingen. Hopelijk mogen wij deze heren binnenkort weer bij de repetities begroeten.
Wat een leuk optreden! Een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar … ik wil toch één absoluut hoogtepunt - in ieder geval voor mij - even apart benoemen: Het dansje dat Ronny Palland (dirigent TK) maakte met het meisje dat vooraan heel blij en enthousiast stond te swingen. Hij liep naar haar toe en liet haar links- en rechtsom draaien. Hij zette haar op het prachtige manier in het zonnetje. Het meisje genoot met volle teugen en dat gold zeker ook voor het publiek en de leden van beide koren.


Zullen we het volgend jaar maar weer zo doen met beide koren op tweede paasdag op de Koggewerf?Rolf Plender

Verslagen


Bert Spoelstra

Henk Witman

Ger Tempelman

Johan Zunnenberg

Jaap Pruim

Harrie Ruigendijk


Rolf Plender