Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

www.hettorenkoorkampen.nl  -  Privacy policy
Eerste optreden in 2019

Na twee rustige maanden mocht Het Torenkoor Kampen op donderdag 7 maart weer eens gezellig optreden verzorgen. Waar kun je dat dan beter doen dan in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle? De Kievitsbloem is een locatie waar men zich als bewoner - en zeker ook als gast - meteen op het gemak te voelt. Op de verschillende etages zijn huiskamers te vinden die zijn ingericht in een mix van eigentijdse stijl en herkenning vanuit vervlogen tijden. Buiten kan men genieten van de tuin en leuke kleine dierenweide.
Kortom …. een heel gezellig woonzorgcentrum,  waar dagelijks ook nog eens tal van activiteiten georganiseerd worden. Het welzijn en welbevinden staat er hoog in het vaandel en hieraan mocht Het Torenkoor dus ook een steentje bijdragen.

Het optreden van Het Torenkoor vond plaats in de Grote Willemszaal, een perfecte ruimte waar heerlijk gegeten kan worden, maar …… waar men dus ook gezellig naar een koor kan luisteren. De bewoners mochten natuurlijk gratis het optreden bijwonen. De mensen uit de buurt mochten komen luisteren voor slechts twee euro en dat is natuurlijk een koopje. Maar alleen ‘luisteren’ naar het Torenkoor is niet voldoende! Dat lukt trouwens ook niet. Met Het Torenkoor móet je gewoon een beetje meedoen, meezingen, mee klappen en ‘mee beleven’ … dat gaat vanzelf! Dit gebeurde natuurlijk ook weer bij dit optreden. We begonnen om half acht en om twee minuten over half acht zat de stemming er al helemaal in. Dit kwam ook omdat - vooraf aan het optreden - het ‘Torenkoor-mini-draaiorgeltje’ leuke liedjes liet horen. Wat een prachtig ding en heel goed dat hij meegenomen is bij dit optreden. Er werd volop meegezongen, mee bewogen en mee geklapt. Vooral het meezingen ging heel goed. Bij het lied ‘Het kleine café aan de haven’ zong het publiek heel mooi en heel hard mee. We moesten vaststellen dat ‘de zaal’ opdat moment eigenlijk mooier zong dan het koor. Men genoot met volle teugen van de toneelstukjes bij Jan en Coba, de Zuiderzeeballade, Ed en Willem Bever, het donkere meisje op de kade en de clown. Sommige dames lagen dubbel en de tranen biggelden over de wangen.

We waren niet helemaal op oorlogssterkte vanavond. We moesten het wegens ziekte helaas doen zonder onze dirigent Ronny Palland en accordeonist Ger Tempelman en enkele koorleden. Beterschap gewenst, heren! Als koor hadden we meer last van van dit gemis dan ons publiek. Fred van Dijk kwam als invaller om de basgitaar te bespelen en daar waren we erg blij mee.
Hopelijk zijn we volgend jaar - wanneer de Kievitsbloem ons weer uitnodigt - geheel compleet. De kans dat we weer uitgenodigd worden is groot, want toen aan het eind van het optreden gevraagd werd of wij volgend jaar terug moeten komen riepen alle aanwezigen: Ja, natuurlijk …. heel graag zelfs! (Foto’s Jean-Paul Lamain en Dick Winkeler)


Rolf Plender


Optredens

Ger, Dick, Bert, Henk en Rolf schreven verslagen over de optredens in:

2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014