Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Dit jaar, tijdens hun 10 jarig bestaan, organiseerde popkoor  ‘WatZUP’ uit Wezep voor de tweede maal een korendag in Wezep.

Ook het Torenkoor werd - evenals de eerste keer - uitgenodigd deel te nemen aan dit muziekspektakel.  
En een muziekspektakel was het!

Van ’s morgens 11.00 uur  tot ’s avonds 21.00 uur traden er in drie zalen van het sfeervolle partycentrum Coelenhage liefst 31 koren non stop op, met een totaal van 1100 zangers en zangeressen! Mannenkoren, vrouwenkoren, gemende koren, shantykoren, popkoren, en gospelkoren. Dus echt voor elk wat wils.

Ieder koor verzorgde twee maal een optreden van een half uur, zo ook ons koor.


Ons eerste optreden was in zaal 2, waar het gezellig druk was met belangstellenden. Wij trapten af met het vrolijke lied ‘Het Dorpsfeest’ gevolgd door het gezellige (Jumbo) lied ‘Als de zon schijnt’. Hierna was het de beurt aan Dick Winkeler die vond dat ‘et tied wut om weer ies te goan dans’n’, ondanks z’n reumatiek in ’t linkerbeen. Natuurlijk mochten bij ‘het leukste koor van Kampen’ een paar acts niet ontbreken. Zo komt bij het lied ‘Laat opa maar schuiven’ normaliter opa Jan Palland het podium op schuiven, kompleet met rollator laptop en kamerplant. Maar helaas bleek het podium te klein om een act op te voeren zodat we de act achterwege moesten laten. Nadat Rolf Plender een loflied zong over zijn koe ‘Mona’, eindigden we dit eerste optreden met het advies ‘Laat de zon in je hart’. Het vrolijke lied bleek zo aanstekelijk te werken dat er een groepje dames - samen met dirigent Ronny - spontaan de polonaise inzette.

Een zeer geslaagd eerste optreden dus!


Tijdens de pauze van een uur was er volop gelegenheid voor een drankje een hapje. Tevens moesten we de apparatuur naar de grotere zaal 1 verhuizen waar ons tweede optreden zou plaatsvinden. We gingen van start met de ‘Amsterdamse medley’ waarbij het publiek lekker meezong en de stemming er weer gelijk goed in zat. Na ‘Het lied van de IJssel’ konden we op dit ruimere podium, onze tweede act gelukkig wel brengen. Zo uit de Fabeltjeskrant gestapt verschenen daar Ed en Willem Bever. Weer prima vertolkt door Rolf Plender en Dick Winkeler!  En vooral het  ‘HOI’ in dit nummer werd weer volop meegebruld  door het  enthousiaste  publiek. Hierna zong Henk Witman het sfeervolle lied ‘Aan de voet van die mooie Wester’.

Bij het lied ‘Laat maar lekker gaan’ ontrolden wij het spandoek met tekst. Een paar enthousiaste dames riepen “Een mooi lied, dat kennen we wel!” waarop Ronny ze uitnodigde om bij ons te komen staan meezingen. Zodat we in één keer een gemend koor werden.

We besloten ons optreden met ‘Twee armen en een zoen’ (bij onze volgers bekend als ‘het zakdoekjes lied’) waarbij Rolf weer menig vrouwtje mocht omhelzen. (Vond ie niet erg hoor!). Al met al een prima geslaagd optreden, ook door de vlotte babbel van onze dirigent Ronny Palland.


Als afsluiting van deze muzikale dag verzorgde d.j. Rick van Veldhuizen nog een afterparty tot in de late uurtjes!

Tot slot feliciteren wij het popkoor WatZUP met hun 10-jarig bestaan en een woord van waardering voor de voortreffelijk door hen georganiseerde Korendag 2018. We zijn er een volgende keer weer graag bij. Ook een woord van dank aan onze opbouw ploeg.
Prima voor elkaar mannen!


Ger Tempelman        Foto’s Martin Weijmer