Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Juni 2018 is een drukke maand voor Het Torenkoor. Zo hadden we vorige week nog een optreden met z’n allen op de boot en volgende week zijn we weer present in woonzorgcentrum ‘De Meente’ in Genemuiden. Vanavond dus een optreden in ‘De Vijverhof’ te Kampen.


Er zijn sinds kort dertig bewoners van Philadelphia (mensen met een verstandelijke beperking) in ‘De Vijverhof ‘ komen wonen.

Er is een lange periode aan organiseren en verbouwen aan vooraf gegaan en daarom een reden om dit te vieren. En wie kun je dan het beste uitnodigen voor een feestje? U raadt het al: het leukste koor van Kampen …. Het Torenkoor!

  

Het was al weer drie jaar geleden dat we in ‘De Vijverhof’ een optreden verzorgden dus … de hoogste tijd om daar de mensen weer eens te vermaken met leuke liedjes en grappige acts. Toen we de grote zaal binnen liepen was deze geheel...... uitgestorven! Hè?

Maar toen we door de gangen de binnenplaats bereikten was ons de reden al snel duidelijk en kwam ons het feestgedruis tegemoet.

De binnenplaats was vrolijk versierd met slingers en ballonnen. Men zat gezellig bijeen in een grote partytent waar een zanger, begeleid door orkestbanden, de boel al flink opwarmde. Het was voor ons dan ook geen enkele moeite om de feeststemming vast te houden.

 

Wanneer we voor ouderen optreden stellen we een programma samen waarin veel oude liedjes zijn verwerkt, zodat men naar hartelust de bekende liedjes kan meezingen. En dat werd dan ook volop gedaan. Het inmiddels bekende echtpaar ‘Jan en Coba’ was ook weer van de partij. En dat ze ondanks het vele kibbelen toch wel gek zijn op elkaar bewezen ze met het lied ‘Omdat ik zoveel van je hou’. Er werd volop meegezongen met de ‘Gouwe Ouwe medley’ en het bekende Kamper lied ‘Op ’t ukien van d’eilige steege’. Tja welke Kampenaar kent dat nu niet? Na de ‘Zuiderzeeballade’ zorgde onze clown Adri weer voor de grappen en grollen.


Na zo’n 25 minuten hadden we een korte pauze en konden we volop genieten van de drankjes en de schalen vol heerlijke hapjes van de barbecue. In het tweede optreden zongen Jan en Coba ‘Het leven is een lach en een traan’. De mensen zongen volop mee met het (Jumbo) lied ‘Als de zon schijnt.’ en ‘Amme nooit nee nooit niet’. Na de volgende meezinger ‘Aan het strand stil en verlaten’, bewezen we met ‘Kampen stad met oude poorten’ dat we ook wel een prachtig serieus lied kunnen zingen. Hierna was het snel weer tijd voor actie. En ja hoor, daar kwamen ze al aangelopen. De gele bouwhelmen op, de gereedschapskist onder de arm én de waterpomptangen in de handen, zo uit de fabeltjeskrant gestapt: De gebroeders Ed en Willem Bever met ‘Hup daar is Willem met de waterpomp tang.’ Vooral het ‘HOI’ aan het eind van elk couplet werd volop mee gebruld.


Met het laatste lied van dit optreden ‘Auf wedersehen’ namen we afscheid van het enthousiaste publiek in de wetenschap dat het echt geen drie jaar meer zal duren voor we hier weer terugkomen. Als het aan de bewoners ligt liefst volgende week al!


Ger Tempelman


Philadelphia bouwt feestje in De Vijverhof >