Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Mignon, echtgenote van onze accordeonist Ger Tempelman, is op 2 december 75 jaar geworden. Ter gelegenheid van deze respectabele leeftijd werd er een feestje gehouden op zaterdagavond 1 december in de Senioren Sociëteit aan de Noordweg. Jawel op hetzelfde adres waar wij als Het Torenkoor Kampen onze repetities uitvoeren.

En natuurlijk heeft Mignon ons gevraagd om daar een half uurtje op te treden. Met een - door haarzelf - samengesteld programma werden de aanwezige gasten getrakteerd op een half uurtje vrolijkheid en gezelligheid.

Het eerste nummer "Heidewitska" gaat over vroeger en het heden. Vroeger ging als rustig en bedaard met wagen en paard. Vandaag de dag heeft iedereen haast .... Een heel toepasselijke opening dus, want als je 75 jaar in het leven staat dan heb je dat allemaal ervaren!

Adri Bos vertolkte de clown in het gelijknamige lied weer voortreffelijk. Met opzienbarende (goochel)trucjes liet hij de aanwezigen lachen. Het is al vaker gezegd, maar deze rol is Adri op het lijf geschreven.

Nu het weer wat kouder aanvoelt in Nederland zal Mignon weer aan de warme vakanties hebben gedacht. Hoewel zij met haar Ger veelal Turkije als "vaste" vakantiebestemming hebben, wilde ze vanavond naar Griekenland. Hoewel het lied bekeken wordt uit het oogpunt van een man, beeldden we ons maar even in hoe Mignon en haar adonis Ger aan het Griekse strand liggen.

Natuurlijk mocht "De woonboot" - gezongen door haar man met een wat Amsterdam accent - niet ontbreken in dit repertoire. Wellicht had Ger het Kamperse dialect moeten aanhouden daar die woonboot vanavond niet aan de Amstel, maar aan de IJssel lag.

Naast letterlijke warmte in Turkije is het voor Mignon ook belangrijk de zon in ieders hart toe te wensen. Een kind dat naar je zwaait, een lach en blij gezicht, het lijkt normaal maar is bijzonder. Geniet van het leven, want het duurt maar even. Zo maar enkele tekstregels, maar zeker mooi om dit elkaar toe te wensen!

Mignon heeft me wel eens verteld hoe prachtig ze het lied van Ed en Willem Bever uit de Fabeltjeskrant vindt. Natuurlijk stond deze dan ook op het programma en werd weer vertolkt door Rolf Plender en ondergetekende. Voor degenen die willen zien wat Mignon dan voelt moeten het YouTube filmpje (vanaf de 6e minuut), gemaakt bij ons optreden op 14 juni j.l. in de Meente te Genemuiden, nog maar eens terugkijken >>

De Wals-medley met liedjes van vroeger, zoals "Daar bij die molen", "Twee ogen zo blauw" en "Rode rozen" haalden ook weer de nodige herinneringen op. Jammer dat de ruimte er niet was om een dansje te maken, anders zou er ongetwijfeld gebruik van zijn gemaakt.

Met het "Auf Wedersehen" werd het optreden van ons Torenkoor afgesloten. Dank aan Mignon voor de uitnodiging en - namens de koorleden - wensen we haar gezondheid en geluk toe. We hopen dat we straks weer op mogen treden als ze … 80 jaar wordt!

Ook dank aan Ronny Palland die de liedjes weer op zijn eigen, gezellige wijze aankondigde, het combo met dit keer Fred van Dijk aan de toetsen, fotograaf Rolf Plender, de opbouwploeg en niet te vergeten alle koorleden die een deel van hun zaterdagavond met plezier hebben ingevuld! Bekijk ook dit korte filmpje >>


Dick Winkeler