Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Op zaterdagavond 8 september hadden we een leuk optreden. Alle koorleden, het combo en de dirigent konden de locatie van dit optreden deze keer wel heel makkelijk vinden.

We mochten namelijk aantreden in de Senioren Sociëteit aan de Noordweg in Kampen. Laat dit nu precies de plek zijn waar we al jaren elke donderdagavond repeteren van 19:00 tot 21:30 uur. Het zaaltje wordt zo nu en dan ook verhuurd voor bruiloften en partijen.

Vandaag had Linda - de dochter van koorlid Andries, de man die al sinds jaar en dag alle mediapresentaties voor Het Torenkoor verzorgt - het zaaltje afgehuurd om haar 50-ste verjaardag te vieren. Linda had, samen met haar vader Andries, zo’n 10 nummers uit ons repertoire gekozen. Het waren natuurlijk allemaal nummers die je prachtig op zo’n heuglijke dag kunt zingen!

Het zaaltje zat vol familie, kennissen en vrienden én samen met het bijna voltallige Torenkoor mogen we zeggen dat er …. echt geen kip meer bij kon! Onze muziekboeken lagen op alle tafels en dirigent Ronny maakte duidelijk dat het de bedoeling was om samen - dus het koor én de gasten - voor Linda te zingen. Aan dit verzoek werd natuurlijk gehoor gegeven.
Linda heeft met volle teugen genoten van het optreden van het koor van haar vader.
Eén van onze liedjes was een beetje aangepast en ging dan ook speciaal over Linda én over het feit dat zij 50 jaar oud was geworden. Jarig zijn is natuurlijk heel leuk maar - zo opeens - een vijf vooraan en een nul erachter bij je leeftijd en dus … Sara zien kan ook wel eens een beetje ‘hard’ aankomen! Dan heb je soms even twee armen om je heen en een zoen nodig.

We zongen dan ook:

'Het feest is hier begonnen, wij zijn nu bij elkaar

Voor Linda haar verjaardag, want zij werd vijftig jaar!

Maar dan zien we haar staan daar, ze huilt en is wat stil!

'k Ga naar haar toe en fluister dat ik haar troosten wil!

Tranen droog je niet met zakdoekjes alleen

't Gaat veel beter met twee armen om je heen

Twee armen en een zoen

Die kunnen wond’ren doen

Houd mij maar vast dan voel je wat ik bedoel!


Ook vanaf deze site en namens alle leden van Het Torenkoor: Linda en familie allemaal van harte gefeliciteerd met de verjaardag en nog vele jaren in gezondheid en geluk!


Rolf Plender