Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Na een jaar van voorbereiding door de Stichting Kamper Koren in samenwerking met De Zonnebloem was het vrijdag 5 oktober 2018 dan weer zover: de 16e editie van de Seniorendag en Korenfestival.

Deze dag was mede mogelijk gemaakt door vele regionale sponsoren en ondernemers die opmaak en drukken van flyers verzorgden en prijzen voor verloting en geld ter beschikking stelden.

Het draaiboek van vorig jaar kon grotendeels worden gehanteerd, met een iets andere volgorde van optredens door zes Kamper koren, te weten: Mannenkoor Recht Deur Zee, Zeemanskoor De Ketelbinken, De Kamper Koggezangers, Het Kamper Schokkerkoor,  Het Uienkoor en Het Torenkoor Kampen. Vlak voor de pauze een spetterend optreden van Rob Hollander, die belangeloos bereid was gevonden om als gast op te treden, terwijl Jac Ruiten op z'n oude vertrouwde, maar zeer vakkundige wijze de koren aan het publiek voorstelde en het geheel aan elkaar praatte.


De middag, de Seniorenmiddag, speciaal voor de 55-plussers. Aan deze doelgroep wordt extra aandacht geschonken door de entreeprijs laag te houden (€ 3,--) en hen daarvoor, naast de optredens van de koren, een hapje en een drankje aan te bieden met in de pauze een verloting met leuke prijzen. Mensen uit de verzorgings- en verpleegtehuizen werden naar de Stadsgehoorzaal gebracht en voor de rolstoelers waren er speciale plaatsen voor in de zaal beschikbaar.

De publieke belangstelling was minder ten opzichte van vorig jaar, maar dat kon niet voorkomen dat wij - als Torenkoor - wederom hebben genoten. Met alle respect voor de andere koren, maar je zag het publiek opleven toen we inzetten met "Hoor de muzikanten". Een zeer vrolijk nummer waar een ieder direct in de juiste stemming kwam. Zeker ook door de muzikanten Henk en Andries. Natuurlijk waren Jan en Coba ook weer van de partij en samen met het koor hebben we het lied "heel het leven is een lach en een traan" gezongen.

Jan Palland had vandaag een centrale rol als opa, zowel in "Laat opa maar schuiven" als in "De Zuiderzee ballade". In het eerste lied liet hij de mensen op de eerste rij schrikken toen hij - met rollator - bijna van het podium viel. Blijkbaar was hij daar zelf ook wat van onder de indruk, want bij de Zuiderzee ballade zat zijn bril in de andere jas en kwam hij tegelijk met zijn steppende kleinzoon, Dick Winkeler, het podium op die driftig "opa, opa" riep, terwijl …. opa naast hem liep! Maar dat maakt het ook wel weer hilarisch.

Natuurlijk had clown Adri Bos in het lied "de clown" weer de hoofdrol, hoewel ook Adri niet helemaal tevreden was over het verloop.
Mooi te zien hoe graag we een perfect optreden willen met z'n allen. Na de gezellige "Amsterdamse medley" werd het publiek uitgezwaaid met "Auf Wiedersehen".


De avond, het Korenfestival, was een feest. De sfeer bij het koor zat er goed in. Op een technisch mankementje na (we zongen één couplet minder van "Laat opa maar schuiven"), liep alles van het - gelijk aan de middag - repertoire iets meer gesmeerd en ging het publiek, met behulp van Ronny, zelfs staan bij het inzetten van ons laatste lied, de "Amsterdam medley". Sommige koorleden begonnen spontaan te dansen en dat bracht ons tot een einde van een lange, maar mooie dag!


Naast de Stichting Kamper Koren, de Stadsgehoorzaal Rob Hollander en Jac Ruiten een woord van dank aan ons bijzondere en muzikale combo - zonder combo geen koor - met Fred van Dijk als prima vervanger van Johannes, dirigent Ronny Palland, presentatie door Andries Westerveld, de opbouwploeg o.l.v. Jan Palland en aan alle koorleden die zich voortreffelijk hebben gepresenteerd!


Dick Winkeler