Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Het tweede optreden tijdens Sail Kampen, op 2e Paasdag, is alweer voorbij. Schreef Rolf naar aanleiding van het optreden van afgelopen zaterdag dat het allemaal leuk was, na onze optredens van vandaag op de Koggewerf heb ik er maar één woord voor: GEWELDIG.

Na een koude start om half elf leek ik dit woord aan het einde van de dag niet te gaan gebruiken. De belangstelling bij het eerste blok viel (uiteraard) wat tegen gezien het tijdstip en het koude miezerige regenweer. Maar als je vóór het optreden een verlate Johannes Goudbeek toezingt als koor, omdat hij op 1 april - wat een mop(pie) moet dat 50 jaar geleden geweest zijn op 1 april - dan zit de sfeer er direct goed in. Helemaal na het eerste lied "Heidewitska". Het blok was dan ook zo om en hierna konden de andere koren, ‘De Hanze’ en ‘De Kamper Koggezangers’, hun repertoire ten gehore brengen.

Het tweede blok werd tijdens het lied "Amme nooit niet" kundig en enthousiast gedirigeerd door Rolf Plender, omdat onze dirigent Ronny Palland - zoals bekend - twee koren leidt en dat andere koor helemaal aan de andere kant, aan de IJsselkade, haar optredens had. Groot compliment voor Ronny, die dit toch maar weer - soms helemaal achter adem - mogelijk maakte. De publieke belangstelling was zienderogen gegroeid en dat is voor een koor altijd fijn zingen. In dit blok ook het nieuwe lied "Een lach en een traan", vandaag vertolkt door Adri Bos en Johan van Loo. Laatstgenoemde was wel heel populair bij de aanwezige vrouwen en na afloop van het nummer werd er zelfs om zijn handtekening gevraagd. Begin van een mooie carrière!

Het publiek werd nu in de middag bij de opgang naar de Koggewerf door dranghekken tegengehouden. Nadat er weer een groep de Koggewerf had verlaten, werd pas de volgende toegelaten! Ongetwijfeld speelde de drukbezochte "Heugte" hierin een belangrijke rol. Mensen kwamen massaal richting Koggewerf. Nu denk ik altijd dat ze dan speciaal voor het leukste koor van Kampen, het Torenkoor, komen en dan kan het laatste blok niet anders dan in een feest eindigen.

Na "Aan het strand" werd het lied "Patsy", opnieuw opgevoerd van weggeweest, met volle overgave gezongen. Het publiek voelde het verdriet en emotie, die sommige koorleden hierin legden. Opa Jan Palland moest daarna van zijn kruk en met zijn kruk komen om "de Zuiderzeeballade" te vertolken en in dat geval, "wat kun je doen", kun je je dan afvragen. Niet alleen afvragen maar ook zingen, een prachtig lied op het bekende lied "Walzing Matilda". De inhoud van dit lied beschrijft waarvoor we bij het Torenkoor zijn: ook al ondervind je soms tegenslagen in het leven, er door heen slaan en lekker hard en enthousiast blijven zingen. Aan het eind moet je dan natuurlijk het publiek bedanken. En hoe kun je dit beter doen dan op het lied "Auf Wiedersehen".

Een woord van dank voor wie dit alles weer heeft mogelijk gemaakt. De organisatie van Sail Kampen, onze opbouwploeg, technicus Fred Feijth, ons fantastische combo en dirigent en niet te vergeten alle koorleden! In één woord GEWELDIG!


Dick Winkeler         BEKIJK ALLE FOTO’S >>