Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Zooooo … onze eerste dag van Sail Kampen 2018 zit erop. Het was een hele leuke dag! Ja, dat is iets wat men als heel snel zegt wanneer je vraagt …. hoe iets was. Maar als je vervolgens vraagt waarom het nou zo leuk was, wordt het vaak stil.
Laat ik eens proberen aan te geven waarom het nu zo leuk was.

- De wijze waarop wij - als Het Torenkoor Kampen - op Sail terecht kwamen was gewoon leuk. Alhoewel wij best een paar liedjes zingen, die met water en scheepvaart te maken hebben, horen wij natuurlijk niet thuis op zo’n enorm nautisch spektakel.
Er was een groot zeemanskorenfestival georganiseerd, maar … wij zijn geen zeemanskoor. Piet Bredewold, de drummer van Het Torenkoor en één van de organisatoren van Sail Kampen, zag toch een mogelijkheid om Het Torenkoor op Sail te krijgen. Hij nam contact op met De Kamper Koggezangers, die al sinds jaar en dag rond Pasen optreden op de Koggewerf. Als snel werd besloten om samen een programma te maken met optredens op de Koggewerf. Naast De Koggezangers en Het Torenkoor werden ook ‘Koordaat’ (op 31 maart) en koor ‘De Hanze’ (op 2 april) geprogrammeerd.

- Het was leuk dat wij met maar liefst drie verschillende drummers (Piet, Paul en Johannes) mochten zingen. Er stond zelfs een vierde stand-in drummer klaar in de persoon van Evert van Dijk, de drummer van de Kamper Koggezangers, maar hij hoefde niet aan de bak. Drie was voldoende … verandering van spijs doet eten. Leuk en …. bedankt mannen, voor die flexibiliteit en bereidwilligheid!

- Het was leuk - én zeker ook heel belangrijk - dat de mannen van de op- en afbouw, met daarbij natuurlijk onze geluidstechnicus Fred Feijth, hun zaakjes zo perfect voor elkaar hadden. De dirigente van Koordaat wilde muziek vanaf een usb-stick laten afspelen op de geluidsinstallatie. Maar … als je dan geen usb-poort op je installatie hebt? Wat dan? Vraag niet hoe Fred Feijth het voor elkaar kreeg, maar met een telefoon en allerlei snoertjes knalde de muziek van Koordaat over de Koggewerf! Leuk!

- Leuk dat de koren elkaar zo van dienst waren. Ze verzorgden echt samen het programma! De samenwerking liep door de koren heen, wanneer het ging om techniek, geluid en muzikanten én … elkaars publiek zijn! Het idee ‘We moeten er samen iets leuks van maken’ leefde echt. Fijn, heel leuk en belangrijk om zo met elkaar om te gaan.

- Het is natuurlijk ook heel leuk om op zo’n belangrijke dag primeurtjes te kunnen laten horen. We zongen vandaag twee liedjes voor de allereerste keer. Tijdens de repetities ging het prima met deze nieuwe nummers, maar … lukken ze ook wanneer we het moeten doen voor een groot publiek? Ja hoor, het was geen enkel probleem voor Johan en Evert. Een leuk duo deze twee mannen.

- De mannen van Het Torenkoor vinden het leuk - én zingen altijd de sterren van de hemel - wanneer …. er veel publiek is. Daar waren tijdens de eerste dag van Sail dan ook zeker geen klachten over te horen .… wat een volk!

- Een aantal vrouwen uit het publiek - waaronder die van mij - vonden het erg leuk dat dirigent Ronny Palland, terwijl het koor rustig door zong, even tussen hen op het bankje kwam zitten. Toen Ronny - een liedje later - zonder zijn hoge hoed en mét opgestroopte broekspijpen de ‘sirtaki’ voor hen danste, keken die dames met grote ogen en open monden naar …. zijn steunkousen! Leuk, Ronny!

- Hopelijk wordt maandag - tweede paasdag - weer net zo leuk als vandaag. Dat zou heel leuk zijn en wij van Het Torenkoor gaan er voor het gemak al vanuit!

- Tot slot … ook leuk trouwens dat de weersvoorspelling er een klein beetje naast zat. We hebben de hele dag onder een stralende zon staan zingen.


Rolf Plender     BEKIJK ALLE FOTO’S >>