Home Nieuws Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Op donderdag 11 januari werd de nieuwjaarsreceptie van Het Torenkoor gehouden. Hieronder lees je de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Hans de Knoop.


Welkom op de nieuwjaarsreceptie van het Torenkoor. In het bijzonder aan Bets. Een terugblik op hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en een blik vooruit op het komende jaar.


Een jaar dat begon met een nieuwjaarsreceptie op 5 januari en waar Joke me vertelde dat ze zich al een tijdje niet goed voelde en naar het ziekenhuis moest voor onderzoek.

Waar ze het bericht kreeg dat het niet goed was. Nu een jaar later, na een zware operatie en tal van chemokuren, ben ik blij dat Je hier zit en ik hoop dat jullie samen nog lang deel mogen uitmaken van dit bijzondere gezelschap en dat je kan genieten van het buffet dat deze keer verzorgd is door Ria.


Het afgelopen jaar hebben we veel optredens gehad. O.a. in Genemuiden waar het me opviel dat Jaap zich redelijk rustig gedroeg. Dit in tegenstelling tot de oefenavonden en bijbehorende afsluiting. Wat daarvan de reden was? Ook in de Hanzestad hebben we opgetreden, waar een van de mensen ons vooraf kwam vragen om er sfeer in te brengen.

In Hilversum, waar Ronnie als kwaaijongen liggend tussen de leerlingen op de foto ging. Maar wat wil je: met al die aanwezige vrouwelijke collega’s moet je wel proberen indruk te maken.


Jammer dat Inge niet aanwezig is, want ik wilde haar vragen of Dick thuis ook zo handig en vrolijk is? Op de oefenavonden loopt hij rond te zwaaien met gereedschap en wil telkens maar weer dansen. Mooi was het dat we weer konden optreden tijdens het Korenfestival. Een succes voor de nieuw opgerichte stichting. En op die dag kon je ook zien dat varen Hilbert in het bloed zit. De Hanzedagen waren een succes voor Kampen. Maar praat hier niet over met Jaap en Bert want die kunnen zomaar vallen over een tonnetje of 7.

Ook voor het Torenkoor was het een succes. Optreden aan het Kalverhekkenbos samen met het Chantychores “Einigkeit” uit Soest. Dhr. David van de Belt heeft van dit korenoptreden een mooie dvd gemaakt. Onze internationale doorbraak laat nog even op zich wachten. Buma rechten en geluidsoverlast gooiden roet in het eten voor een optreden in Soest.

Geluidsoverlast bij het koor hebben we niet meer. Want de hardhorenden achter orgel en accordeon hebben nu ieder een geluidsbox op oorhoogte naast zich staan. Voor Ronnie een openbaring toen hij ons voor het eerst hoorde zingen na al die jaren. Al deze extra uitgaven zijn mede mogelijk gemaakt door de opbrengst uit de kantine.


Bedanken van een aantal mensen hoort er natuurlijk ook bij. Vorig jaar begon ik mijn toespraak met een opmerking over het aantal liedjes met la, la la die we hadden op Kerst in oud Kampen. Een paar weken terug ontplofte de boel bijna bij twee regels, of waren het er misschien toch vier met la la la. Bedankt Andries voor het vele werk dat je week in week uit voor ons verzet. Ook Rinus bedankt voor de verzorging van het materiaal en voor het af en toe te laat drukken op de afstandsbediening. De opbouwploeg bedankt voor het vele werk en de vele uren die erin gestoken worden. Hulp bij het opruimen is nog zeker gewenst.


Het combo bedankt. Ger voor de muzikale begeleiding, zelfs per trompet en voor het in elkaar zetten van het programma bij optredens. Piet bedankt voor de begeleiding op de drums. Hier steek je veel energie in. Misschien nog wat energie overhouden om te helpen bij het klaarzetten en opruimen van alle instrumenten. Want je hebt er de meeste van allemaal. Johannes, fijn dat je ondanks je nieuwe baas, toch probeert zoveel mogelijk te komen. Paul, als vaste invaller van Piet, fijn dat je altijd bereid bent bij te springen. En natuurlijk ook Fred. Begin dit jaar kwam je bij ons en ik denk dat ik namens iedereen spreek wanneer ik zeg dat je als toetsenist een zorg met betrekking tot de muzikale begeleiding hebt weggenomen en dat je ook een waardevolle aanwinst bent voor ons koor.


De laatste twee weken van het oude jaar hadden we nog een drietal optredens. Bij Myosotis is het altijd een feestje voor bewoners en medewerkers. Ook in Noordeinde was het dit jaar goed toeven. Bezoekers die meededen van jongs af aan en een spreekstalmeester die heel veel mensen voorzag van een prijs. En niet in de laatste plaats, met dank aan Ronnie die in de voorbereiding alles strak geregeld wilde zien, ons optreden op maandag 18 december. Waar we voor een volle aula konden voldoen aan de wens van Jelle om op zijn afscheid ‘Het angelus klinkt in de verte’ en een stuk uit ‘Het Slavenkoor’ te zingen. Een zuiver optreden dat op veel mensen indruk heeft gemaakt.


Ik sluit af met de wens uit te spreken dat 2018 een goed muzikaal jaar mag worden voor ons allen met misschien nog een plekje op Sail en dat, zeker voor de mensen die afgelopen jaar in de lappenmand zaten, het ook een gezond jaar mag worden.


Het buffet staat voor jullie klaar en ik hoop dat je nog een klein plekje overlaat voor een ijsje als afsluiting.