Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Tijdens Sail Kampen 2018 traden wij twee dagen op met als locatie de sfeervolle Koggewerf in Kampen. Welnu, twee weken later zaten wij er wederom.


De Rabobank had deze locatie namelijk uitgekozen om de ‘Rabo Clubkas Campagne’ te organiseren. Met de Rabo Clubkas Campagne verdelen de klanten het jaarlijkse sponsorbedrag van de bank. Niet de bank, maar de klanten bepalen hiermee welke vereniging of stichting een financiële bijdrage voor het realiseren van de clubdoelen verdient. De Rabo Clubkas Campagne geeft clubs de mogelijkheid om zichzelf te promoten en zichtbaar te maken. 


De Rabobank had voor deze campagne  ‘het gezelligste koor van Kampen’ uitgenodigd om dit gebeuren op te luisteren met een optreden. Natuurlijk voldeden wij graag aan hun verzoek want: Zingen is ons lust en ons leven!


Tijdens het binnenkomen van het publiek zongen wij een kwartier gezellige nummers waaronder “Amme nooit nee nooit niet” en het lied “Heidewitzka”. En ondanks dat het toch wel frisjes was, zat de stemming er meteen al goed in.


Hierna volgde dan het grote gebeuren: de uitreiking van de cheques aan de afgevaardigden van de 31 verenigingen en organisaties uit Kampen en omstreken. Wij hadden even tijd om de benen te strekken en de gratis koffie met broodje kaas te nuttigen, voordat we aan ons tweede optreden begonnen.   


Na de feestelijke uitreiking was het dus weer de beurt aan Het Torenkoor. Voor “De Zuiderzee ballade’ moesten we op zoek naar een andere opa. Opa Jan Palland lag namelijk ziek te bed. Maar aan opa’s geen gebrek in ons koor, dus zong opa Andries samen met Dick nu het lied. Hierna zongen we “Het lied van de IJssel” en “Laat de zon in je hart”. Natuurlijk hadden we aan het eind ook nog een paar lekkere meezingers in petto waaronder “Aan het strand stil en verlaten” waarbij Dick weer om zijn moeder riep en ons favoriete nummer “Ik wil naar Griekenland” waarbij  Ronny zijn broekspijpen weer opstroopte om met ontblote kuiten op het podium de sirtaki te dansen, tot groot plezier van de aanwezigen.


Hierna was het tijd voor ons laatste nummer. Met het lied “Auf wedersehen”, met eigen toepasselijke tekst, namen wij afscheid van het publiek. Hoewel het optreden in verhouding niet zo lang was, verlieten wij de ‘Koggewerf’ toch weer met een voldaan gevoel.


Ger Tempelman