Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
KBO/PCOB afdeling Zwolle opende op vrijdagavond 14 september het nieuwe seizoen 2018/2019 met een Hollandse avond.
Het Torenkoor Kampen verleende haar medewerking aan deze avond, waarbij bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje na de vakantieperiode weer gezellig konden bijpraten. Deze avond werd gehouden in Parkzicht aan de Jacob van Neckstraat.
De entree voor deze avond was € 5,- inclusief een hapje en een drankje. Wanneer je € 4,50 rekent voor de koffie, het drankje en de hapjes - en dan houden we het even laag aan - dan hebben de gasten € 0,50 betaald voor een hele avond Torenkoor Kampen. Dit is natuurlijk een koopje! Het openingsfeest begon om 19:30 uur, maar toen de zaal om 19:00 uur geopend werd, stonden er al bezoekers voor de deur.


De zaal was tot op de laatste stoel gevuld en dat dan ook nog eens met mensen die echt zin hadden in een avondje luisteren én meezingen. We maken wel vaker mee dat ‘de zaal’ met ons meezingt. Dat is ook heel makkelijk, want op ‘het grote scherm van Andries’ worden alle teksten getoond. Dirigent Ronny wijst het publiek ook vaak op het scherm én spoort aan tot meezingen.
Maar … zoals er vanavond meegezongen werd, maakten we nog niet zo vaak mee. Dirigent Ronny ‘legde het koor stil’ en liet hele refreinen en soms zelfs hele coupletten alléén door het publiek zingen. Wat klonk dit mooi! We hadden wel eens het gevoel dat het publiek soms wat mooier zong dan wij als koor! Het publiek genoot met volle teugen en wij als koor ook. Wat wil je dan nog meer?


Ger had weer een uitgebalanceerd programma samengesteld. Maar - kijkend naar het publiek - waren we ook deze keer weer in staat op op het laatste moment wijzigingen in het programma door te voeren. Soms moeten we een beetje flexibel zijn en dat moest vanavond ook. Het lied ‘De clown’ was van het programma gehaald en vervangen door een ander liedje. Vijf seconden voor we dat liedje zouden gaan zingen was er even een kort overleg tussen dirigent, combo, Andries en het koor. En …. we besloten samen om toch ‘De clown’ te zingen! Andries moest snel even ‘wat vogelen’ met twee memorysticks, maar … het werd dus wel gewoon ‘De clown’. Knap dat wij als koor de flexibiliteit bezitten om  - in het belang van het publiek - dit te doen!


Na afloop bleek dat iedereen genoten had van deze feestavond. De organisatoren bedankten ons hartelijk en lieten blijken dat ze ons een volgende keer heel graag weer boeken. Ook werden er nog een aantal koorleden apart door bezoekers aangesproken en bedankt voor de fijne avond. Eén van de bezoekers zei: ‘Het was prachtig, heren … het was echt hartverwarmend!’.

Nou het hart van ondergetekende was zeker ook erg verwarmd en …. niet alleen zijn hart! Alles was warm! Het hoofd, de rug, de borst en noem maar op … alles was warm ….noem het heet! Dirigent Ronny vroeg halverwege het optreden gekscherend of de kachel misschien wat hoger kon. Er is vast iemand geweest die dacht dat dit een serieuze vraag was en daarna de kachel op 42 graden heeft gezet. Maar … de hoge temperaturen mochten de pret die we hadden in Zwolle niet drukken. We gaan daar heel graag nog eens naar toe want voor zo’n publiek zingen en acts opvoeren is … een makkie!


Rolf Plender