Home Nieuws Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
In de krant van zaterdag 30 december stond te lezen dat het vieren van de oudejaarsavond in Amsterdam razend populair is. Vergeet Londen, Prijs of New York: de ‘place to be’ tijdens oud en nieuw is Amsterdam. Nieuwjaarsvierders uit alle windstreken kwamen met hun rolkoffertjes het centraal station uit. Hotelkamers behoorden gemiddeld tot de duurste van Europa.
Er heerst een complete gekte op de Amsterdamse hotelmarkt. Voor een kamer tijdens oud en nieuw werd - in een heel gewoon hotel in het centrum - zonder blikken of blozen 400 euro gevraagd! Het kon ook goedkoper. Een nachtje in een stapelbed op een slaapzaal in een hostel kostte 100 euro. Het kon ook duurder. Je mocht een suite bij het Waldorf Astoria en het Amstel Hotel betrekken voor … 4500 euro per nacht. Ondergetekende en zijn vrouw hadden oud en nieuw ook in Amsterdam kunnen vieren. Hun zoon en schoondochter wonen in Amsterdam en ze hadden er dus gratis kunnen slapen. Ze hebben geen gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Oud en nieuw vieren in Elburg, Kampen en Ijsselmuiden is ook leuk. Daar kwam nog iets bij: op oudejaarsavond verzorgt Het Torenkoor al heel veel jaren een optreden in Zorgcentrum Myosotis én … dat wilde ondergetekende echt niet missen.

Het optreden begon precies om 19.00 uur en net als de voorgaande jaren zat de zaal weer helemaal vol met bewoners en hun familieleden. Ger Tempelman had weer voor een prachtig uitgebalanceerd programma gezorgd met gevoelige liedjes, meezingers en natuurlijk …. liedjes met een act! Dick Winkeler danste bij het lied ‘Het wurd tiet dat wie es weer goan dansen!’ deze keer voor het gemak maar eens met …. zijn eigen lieve vrouw Inge. Bij het lied ‘De clown’ verrast clown Adrie Bos ons elke keer weer. Hij kruipt steeds meer in zijn rol van clown. Het schiet zeepbellen het publiek in, goochelt met een touw en sloot deze keer - zeker ook tot grote verrassing én schrik van dirigent Ronny Palland - af met een serpertinebom. We vrezen dat Adrie binnenkort voor zichzelf zal beginnen als clown en zal gaan optreden op bruiloften, partijen en kinderfeesten. Niet doen, Adrie, gewoon bij Het Torenkoor blijven … alsjeblieft! Het boerenstel Jan (Kragt) en Coba (Evert Bastiaan) had weer eens ruzie over wel of niet op vakantie gaan en ook deze keer kreeg Jan weer zijn zin. Ze bleven lekker ‘tuus’.
Altijd weer bijzonder dat Het Torenkoor - op zo’n aparte avond als de oudejaarsavond - toch bijna op oorlogssterkte aantreedt. Sterker nog …  het combo kreeg versterking in de persoon van bassist Fred van Dijk en het koor werd geholpen door Joop van de Beld, die eerst in het publiek zat, maar na de pauze fijn in het koor kwam staan.

Voor het laatste nummer ‘Auf Wiedersehen’ werden de champagneflessen ontkurkt. Er werd, door alle aanwezigen, een toost uitgebracht op het nieuwe jaar 2018. Het Torenkoor werd aan het eind van het optreden bedankt door de leiding van Myosotis en meteen weer uitgenodigd voor …. de oudejaarsavond van 2018 op maandag 31 december. Iedereen heeft genoten van het optreden! Dit weten we zeker. Wanneer het door lichamelijke ongemakken niet goed mogelijk was om mee te klappen, te zwaaien of de polonaise te lopen hoefden wij alleen maar naar de ogen te kijken …. die straalden! Je zult zo’n optreden maar missen omdat je b.v. oud en nieuw in Amsterdam viert … daar moet je toch niet aan denken!


Het optreden in Myosotis was het laatste optreden van 2017 en daarom wil ik - namens alle leden - graag het bestuur, in de persoon van secretaris Dick Winkeler, bedanken voor het enorme aantal optredens dit jaar. Het is echt niet zo vanzelfsprekend dat een koor 15 keer per jaar een mooi optreden mag verzorgen. Dat gaat om de drommel niet vanzelf … sterker nog … daar moet je veel voor doen! Vanuit het verre Bali moesten er soms zaken omtrent optredens geregeld worden én … dat ging allemaal prima!
De eerste 2 optredens voor 2018 staan alweer op de agenda en we hopen dat het er weer net zoveel mogen worden als in 2017.
Opbouwploeg, combo, dirigent, koorleden en multimediaman Andries Westerveld …. hartstikke bedankt voor jullie inspanningen en hopelijk zijn jullie in 2018 net zo druk als in 2017.

Rolf Plender