Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Op zondag 3 juni werd Jaap Pruim - één van de leden van Het Torenkoor Kampen - 70 jaar! Op de dag ervoor, dus op zaterdag 2 juni, was het hele koor uitgenodigd om op zijn verjaardag te komen zingen. Dat soort uitnodigingen neemt het koor altijd met alle plezier aan. Jaap en zijn vrouw hebben een mooi huisje aan het Ganzendiep en daar werd het feest gevierd. Het koor stapte op een partyboot aan de overkant van Jaaps huisje en al zingend voeren ze naar het feestterrein. Daar aangekomen werd er langzaam heen en weer gevaren voor het feestvierende gezelschap. De feestgangers hadden tekstboeken en zongen uit volle borst mee. We hoorden later van de aanwezigen dat het vanaf het water heel mooi klonk. Na een half uurtje zingend heen en weer varen werd er aangelegd bij de steiger van Jaap. De jarige hielp alle koorleden, het combo en de dirigent netjes van boord. Zo had iedereen meteen de kans om Jaap alvast te feliciteren met zijn verjaardag. Een mijlpaal … 70 jaar! Er was van alles te eten en te drinken! Jaap had in de aanloop naar het feest gekscherend gezegd dat de koorleden thuis maar goed moesten eten! Op zijn verjaardagsfeest zouden ze namelijk niet meer dan één bitterbal en één consumptie krijgen. Niets bleek minder waar! Er was meer dan voldoende te eten en te drinken. De geplande pauze was dan ook veel te kort om alle gehaktballen, worsten, karbonades, salades, biertjes, wijntjes enz. op te krijgen en daarom werd de pauze met een dik kwartier verlengd. Na de pauze heeft het koor eerst een aantal nummers op de aangelegde boot gezongen. De jarige Jaap moest natuurlijk ook op de boot komen staan. Hij zong de nummers - die hij allemaal zelf had uitgezocht - natuurlijk heel graag mee. Halverwege het tweede blok werden de trossen weer losgegooid, Jaap sloot zich weer aan bij zijn visite en Het Torenkoor ging weer zingend heen en weer varen. Op het nummer ‘Twee armen en een zoen’ was speciaal voor Jaap én de aanwezigen een aangepaste tekst geschreven. Zeventig jaar is natuurlijk een prachtige leeftijd, maar … het stemt wel tot enig nadenken én melancholie. Met zeventig jaar kun je gerust zeggen dat je ‘over de helft’ bent en dit gevoel kan best eens een traantje veroorzaken. Ook de jarige Jaap en een paar van zijn gasten hadden daar last van. Twee armen om iemand heen te slaan en hem of haar een zoen geven kan voor troost en verlichting zorgen. Vandaar dus deze tekst:

Twee armen en een zoen!

We zijn hier lekker samen, feestvieren met elkaar.

Gezellig op een bootje, want Jaap wordt 70 jaar!

Maar toch zie ‘k mensen zitten. Zij huilt …. hij is wat stil

‘k Ga naar ze toe en fluister dat ik hen troosten wil!

Tranen droog je niet met zakdoeken alleen

Het gaat veel beter met twee armen om je heen

Twee armen en een zoen, die kunnen wonderen doen enz.Na het optreden voor Jaap hebben we lekker - en natuurlijk al zingend - nog wat heen en weer gevaren over het Ganzendiep. Uit veel huisjes kwamen mensen naar buiten en er werd natuurlijk veel gezwaaid, volop meegezongen, gefilmd en gefotografeerd!
Misschien moeten we dat in de toekomst nog eens vaker doen?


Jaap, nogmaals van harte gefeliciteerd met je 70-ste verjaardag, bedankt voor je uitnodiging aan Het Torenkoor én … wij wensen je nog heel erg veel gelukkige jaren in gezondheid en geluk samen met …. iedereen die je lief is!


Rolf Plender