Home Nieuws Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Dit keer moesten wij wat verder van huis een optreden verzorgen, namelijk naar ‘Mozarthof’ in Hilversum.

‘Mozarthof’ is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Hilversum en omstreken. Zij bieden onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen, met een afdeling SO en VSO.


Wat traden daar al eens eerder op. Twee maal in 2012 en een keer in 2013 dus de locatie was bekend terrein voor ons.

Het programma hadden wij uiteraard aangepast aan de kinderen. We zongen bekende liedjes zoals – Amsterdamse medley - Aan het strand stil en verlaten – Ik wil naar Griekenland – Laat maar lekker gaan - etc. De liedjes werden afgewisseld met vrolijke kerstnummers.

Natuurlijk hadden we ook weer voor wat leuke acts gezorgd. “De Clown” (weer zeer verdienstelijk neergezet door Adri Bos) liet de kinderen schaterlachen. En ook onze nieuwe act “Hup daar is Willem met de waterpomp tang” (door Rolf Plender  en Dick  Winkeler)  vonden de kinderen prachtig. Vooral het woord ‘Hoi!’ in het liedje werd uit volle borst meegebruld.


Andries had zoals altijd keurig gezorgd dat de liedjes konden worden meegezongen via de tekst op het grote scherm.

Natuurlijk kletste onze dirigent Ronnie Palland de boel weer humoristisch aan elkaar en zelfs maakte hij nog een dansje met ontblote kuiten op het lied “Ik wil naar Griekenland”.

Op het laatst dansten en sprongen ook de kinderen zelf op het toneel onder aanvoering van Ronny.


Kortom het was weer een vrolijke boel en de kinderen, maar zeker ook de ouders en de leiding, hadden een fijne gezellige middag!

Met een voldaan gevoel reden wij dan ook weer terug naar Kampen om de volgende avond wederom op de planken te staan. Dit maal geen verre rit door de mist maar korter bij huis, namelijk op de kerstmarkt in Noordeinde.


Ger Tempelman


Op de foto hieronder is onze gastdrummer David aan het drummen. Piet Bredewold, de drummer van Het Torenkoor, kijkt vol bewondering toe.
Piet kreeg - meteen naar het optreden - al een telefoontje van zijn dochter Esther, die werkzaam is op de Mozarthof. Ze liet haar vader weten dat de kinderen en de leiding dol enthousiast waren geweest over het optreden van Het Torenkoor Kampen. Vooral de wisselwerking tussen koorleden, dirigent en en de kinderen was perfect en daarom …. De complimenten aan koorleden en dirigent. Veel kinderen hebben gehoor- en leesproblemen, maar ….. bleven lekker mee doen. Uiteindelijk ging het toch daar ook om! Een zeer geslaagd optreden! Volgens dochter Esther en vader Piet was het op donderdag 21-12-17 zeker niet de laatste keer dat we op de Mozarthof optraden!