Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
The Warm Winter Days in Oldebroek

Het zit er weer op! The Warm Winter Days bij De Kleine Winst Woonvision in Oldebroek behoren alweer tot de geschiedenis.

Het was de achtste versie van The Warm Winter Days, die gehouden werd van dinsdag 27 t/m vrijdag 29 november. Zoals bij de zeven voorgaande edities was het weer knots gezellig tijdens de drie sfeerdagen met een …. op en top wintersfeer.

De talrijke bezoekers kwamen na binnenkomst al heel snel in de winter- en kerststemming. Ze genoten van de lekkere glaasjes glühwein onder het kerstshoppen. Veel mensen gingen op de foto met hun favoriete winterfiguur, of lieten zich inspireren tijdens een van cursussen en workshops.


Het Torenkoor Kampen was uitgenodigd om de slotavond van The Warm Winterdays nog gezelliger te maken. Het koor heeft de afgelopen twintig jaar op heel veel locaties opgetreden, maar …. nog nooit op een klein festivalterrein bij een grote woonwinkel.
Hoe zou dat gaan? We hadden echt geen idee. Kunnen koorleden, dirigent en combo op tijd zijn, want we startten op een doordeweekse donderdagavond al om half zeven? Is er voldoende publiek met aandacht voor het koor?


Op tijd in Oldebroek aanwezig zijn was niet voor iedereen even makkelijk. Dirigent Ronny Palland moest vanuit het westen van Nederland op tijd in Oldebroek zien aan te komen. Hij hield zich niet helemaal aan de maximum snelheid, zat even vast in de drukte rond Almere, maar was toch mooi op tijd op de grote parkeerplaats achter De Kleine Winst. Daar kleedde hij zich om in zijn bus.
Bassist Johannes Goudriaan kon het vroege tijdstip - in verband met zijn werk - al helemaal niet halen. Gelukkig was Fred van Dijk bereid voor hem in te vallen. Bedankt Fred, niet alleen voor het spelen op de basgitaar, maar ook voor je tips en trucs in verband met de geluidsinstallatie en het microfoongebruik. Jaap Pruim haalde het eerste blok ook niet, maar hij kwam toch naar Oldebroek om het tweede en derde blok lekker mee te zingen. Zo zie je maar … waar een wil is is een weg en samen zijn we sterk!


Het was een gezellig en sfeervol optreden. We zongen drie leuke blokken van ruim een half uur samengesteld door Ger Tempelman. We zongen om en om, dat wil zeggen een kerstliedje en daarna weer een lied uit ons gewone repertoire. Het was niet echt makkelijk om op 29 november al met hart en ziel kerstliedjes te zingen, maar …. met al die kerstlichtjes, glühwein en kunstsneeuw erbij ging het prima!
We kwamen er al heel snel achter dat de talrijke bezoekers niet naar De Kleine Winst kwamen om naar een koor uit Kampen te luisteren. Ze kwamen om lekker kerst inkopen te doen. Zo nu en dan bleef er wel eens een groep mensen met interesse naar ons staan luisteren en dan werd er meegezongen en meegeklapt. De donderdagavond is eigenlijk onze repetitieavond en als je het zo bekijkt hebben we nog nooit zoveel publiek gehad. We hoorden dat we in de zeer drukke woonwinkel ook goed te horen waren, dus … die mensen zagen wij niet, maar zij hoorden ons wel! We mogen stellen dat ons optreden zeker heel sfeer verhogend heeft gewerkt. Vanaf de plek waar wij stonden te zingen zagen we de mensen allemaal binnenkomen met …. alleen een dikke portemonnee in de handen. Opvallend was het dat wij na verloop van tijd bijna iedereen zagen vertrekken met drie of vier grote plastic tassen in de handen. Het optreden van Het Torenkoor Kampen heeft voor De Kleine Winst Woonvision dus niet alleen gezorgd voor een verhoging van de sfeer, maar zeker ook voor een verhoging van de omzet!

Mocht de organisatie ons weer nodig hebben voor The Warm Winterdays van 2019 … Het Torenkoor Kampen komt dan graag weer!


Rolf Plender