Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
In het verslag van 2 november vorig jaar schreef Rolf de laatste zin: "Na afloop bleef een aantal mensen nog even zitten om na te genieten van de show van Het Torenkoor. We weten dat we het goed gedaan hebben wanneer een bewoner - met tranen in zijn ogen - zegt: ‘Het was prachtig! Wat heb ik genoten, zeg! En … uh …. wanneer komen jullie hier weer?’.

Nou dat was dus vrij snel, want 7 maanden later werd het Torenkoor opnieuw uitgenodigd! Een kleine gemeenschap, maar wel met een flink aantal internetsites: Gaellemuun.nl, Oozo.nl en Breman.net waar ons optreden al werd aangekondigd met de oproep "Komt allen!".


Betrokkenheid en zorg voor elkaar loopt als een rode draad door het dorp Genemuiden. Ontvangst met koffie en zelfs soep (met heel veel ballen) van onze opbouwploeg. ‘Verzorgen’ staat hoog in het vaandel bij De Meente IJsselheem, en …. dus écht niet alleen voor de bewoners!

 

In overleg werd het programma wat aangepast. In plaats van 3 blokken met 2 pauzes zongen we 2 langere blokken met één grote pauze.


Het gehele dorp was niet echt uitgelopen - met name de voorste stoelen waren leeg - maar de zaal was, vooral met dames, gezellig gevuld. Dirigent Ronny vroeg de zaal of hij plat kon blijven praten, want in het Nederlands kostte het 1 euro meer. Dat kon en zo konden we starten met het toepasselijke lied "Het dorpsfeest". Het is altijd mooi om te zien hoe de mensen verschillend reageren op muziek. Een deel wiegt heen en weer mee, een ander deel klapt en zingt en een deel zit gewoon lekker stil te luisteren en te genieten. De zon nam een centrale plaats en dat maakt de mensen vrolijk met liedjes "Jij ging de wijde wereld in....de zon tegemoet", "Als de zon schijnt", "Laat de zon in je hart" en natuurlijk "Ik wil naar Griekenland". Bij dit laatste nummer danste Ronny, zoals gebruikelijk, de sirtaki met …. opgestroopte broekspijpen! Voor het publiek weer hilarisch, hoewel zijn benen nog wel wat zonnestralen kunnen gebruiken!

De vooraankondiging van het lied "Als de nacht verdwijnt... en de zon weer schijnt", werd bij het noemen van de naam Jan Smit zeer enthousiast ontvangen door een mevrouw op de voorste rij. Ze liet - de gehele avond trouwens - blijken dat ze het allemaal heel erg leuk vond! Het optreden werd met het lied "Auf wedersehen" beëindigd en hierbij zwaaiden koorleden en publiek elkaar massaal toe én uit.


Kortom wederom een zeer geslaagde avond in De Meente, waarvan het publiek - maar zeer zeker ook Het Torenkoor - weer met volle teugen heeft genoten! Dank aan de organisatie en …. we kijken nu alweer uit naar een volgende uitnodiging.


Dick Winkeler


LEES NOG EEN VERSLAG EN BEKIJK DE FOTO’S OP WWW.GAELLEMUUN.NL >>


BEKIJK OOK DIT FILMPJE  >>