Home Dirigent/Combo Leden Organisatie Foto/Film Recensies Sponsors

Copyright © All rights reserved  -  www.hettorenkoorkampen.nl  -  Rolf Plender 2018
Op dinsdagmiddag 16 januari mochten we een optreden verzorgen voor zwemvereniging voor senioren "Blijf Fit" na afloop van hun jaarvergadering. Deze jaarvergadering werd gehouden in Meet-Point Events & Partycenter aan de Veerweg te Kampen.

Eigenaresse Jolanda Ros beheert dit gerenoveerde center nu één jaar met heel veel plezier en passie. Het onderkomen - voorheen Dansschool van de Berg - is in warme kleuren geschilderd en ook heeft de bar een verandering ondergaan.

De zwemclub telt momenteel ca. 100 leden en maakt gebruik van het nieuwe zwembad "De Steur". Jaarlijks worden tijdens de jaarvergadering gasten uitgenodigd. Zo was weerman Ton ten Hove van RTV Oost vorig jaar te gast en dit jaar wilde het bestuur de jaarvergadering muzikaal afsluiten met Het Torenkoor Kampen.

Uiteraard zijn we op dit aanbod ingegaan en voor een gevulde grote zaal werd er een swingend programma afgewerkt. Er werd afgetrapt met de gezellige nummers het "Dorpsfeest" en "Amme nooit niet". Toen het weer tijd werd om te dansen ("Ut wod tiet") zocht ondergetekende een danspartner, maar helaas werd er niet - zoals ik dat wel gewend ben - op mijn avances ingegaan. Not me (ik niet) en me too (ik ook niet) was ook hier het antwoord. Deze middag bleef men dus zittend fit. Er bleef dus niets anders over dan alleen maar een paar pasjes te maken met mijn "reumatieke" linker been.

Vervolgens bleek "Het lied van de IJssel" een gewild, mooi lied te zijn, want na de pauze werd door de heer Van Ittersum gevraagd om deze nogmaals te zingen. Uiteraard betekende dit dat de aanvrager zelf ook mee moest zingen en dat deed hij met volle overgave (nieuwe leden zijn altijd welkom!).

Tijdens ons optreden bleek dat de voorzitter en zijn vrouw, echtpaar De Vos, zich heel erg thuis voelden in dit centrum. Duidelijk werd dat ze dit vaker doen en er veel plezier aan te beleven.

Natuurlijk waren Ed en Willem Bever met "Hup daar is Willem" en "De clown" ook weer aanwezig. Zoals vaker vermeld en gezegd is de rol van clown op het lijf van Adri Bos geschreven. Na het laatste nummer vóór de pauze "Laat de zon in je hart" werd duidelijk dat het toelaten van die zon het mooiste is "Aan het strand" en daar werd dan ook mee begonnen na de pauze.

Deze keer geen Jan en Coba daar Jan zich helaas ziek moest afmelden. Maar wel met onze Amsterdammer uit IJsselmuiden, Henk Witman, die het mooie lied "Aan de voet van die mooie Wester" ten gehore bracht. Het publiek maakte de middag dankbaar gebruik van de teksten op de beamer, met dank aan Andries Westerveld, en men zong uit volle borst mee. Wat ook goed ontvangen werd door de leden van de zwemvereniging was het Kamper lied "Op 't ukien van d'eilige steege". Gerrit Post en Jaap Pruim zijn bij dit lied op hun best, zonder dat ik de achterliggende reden begrijp. Of zou het zo zijn dat ze vinden dat van hen ook een standbeeld in één of andere steeg zou moeten worden opgericht?

Na het dankwoord van voorzitter De Vos werd er afgesloten met "Auf wiedersehen" en dat zal de toekomst uitwijzen.

Een woord van dank aan de Piet Bredewold (drums) en Fred Feijth (orgel en techniek). Door afwezigheid van Ger Tempelman en Johannes Goudbeek hebben zij muzikaal, mede onder energieke leiding van dirigent Ronny Palland, het koor op een geweldige manier ondersteund. Het waren twee mooie uren .....


Dick Winkeler